fbpx eResept-kaos Hopp til hovedinnhold

eResept-kaos

Elektronisk resept skulle bli en tryggere og enklere metode for resepthåndtering. Pilotprosjektet har så langt vist seg å bli det motsatte, og er nå midlertidig stanset.

Stor-Elvdal var kommunen som skulle teste ut systemet for eResept før det skulle prøves ytterligere i andre hedmarkskommuner. Til slutt skal systemet innføres i hele Norge.
Målet er å innføre e-Resepter på landsbasis i løpet av 2010, og at 80 prosent av alle resepter skal være elektroniske innen utgangen av 2011. 

Tilsynssak
I sommer ble det meldt om dataproblemer, og i det siste har det også kommet fram at pasientsikkerheten står i fare. Opplysninger om pasientenes medisinbruk, styrken på medisinene og doseringen av dem er blitt borte. Datoer, antall resepter og doser er blitt feilregistrert. Resepter som er skrevet inn, har forsvunnet. 

Fylkeslegen har åpnet tilsynssak, kommunelegene har sluttet å bruke systemet og flere pasientorganisasjoner krevde umiddelbar stans av prøveprosjektet den 10. september. 

Da svarte Helsedirektoratet at de hadde hatt møte med kommunen i slutten august. Her ble partene enige om å fortsette prosjektet og å styrke den videre oppfølgingen. 

– Situasjonen skal vurderes på nytt i slutten av september. Foreløpig er den planlagte oppstarten i Elverum utsatt, til utfordringene i Stor-Elvdal er avklart, skrev Helsedirektoratet på sine nettsider i slutten av forrige uke.

Stanset
I går ble det likevel klart at Helsedirektoratet stanser prosjektet midlertidig for å gi programleverandøren en mulighet til å rydde opp i forhold til de vanskelighetene legekontorene har rapportert om. Den delen av prosjektet som omfatter apotekene, fortsetter, siden det ligger 500 resepter klare for nedhenting fra reseptformidleren på Gjøvik. 

Men ingen leger vil altså forskrive noen elektroniske resepter før alle svakheter ved dagens system er fjernet. 

– Sannsynligvis vil vi ikke gjenoppta den elektroniske forskrivingen i prosjektet på denne siden av året, sier assisterende direktør i helsedirektoratet, Bjørn Guldvog. 

Kilder: Dagsavisen og Helsedirektoratet

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse