fbpx 9 av 10 mot mobil på operasjonsstua Hopp til hovedinnhold

9 av 10 mot mobil på operasjonsstua

Sykepleierne svarer et rungende nei til mobiltelefon på operasjonsstua. En undersøkelse Synovate har gjort på oppdrag fra Sykepleien viser at hele 94 prosent av sykepleierne sier at de ikke synes det er greit å bruke privat mobiltelefon på operasjonsstua.

Tips om mobilbruk

Sykepleiere over 50 år er mest negative: I denne aldersgruppen svarer hele 97 prosent at mobilen ikke skal brukes når pasienter ligger til operasjon.

- Ikke enig
André Skodbo, operasjonssykepleier, som for tiden jobber som medisinsk operatør ved AMK, kjøper ikke argumentene om at mobiltelefon ikke skal inn på operasjonsstua:

– Nei, dette er siste rest av forargede besserwissere som tenker sykepleie på en helt feil måte. Jeg mener at det ikke er muligheten som skal dirigere bruken av mobiltelefon, men hensynet til personvern og etikk. Dersom mobiltelefon blir brukt med hensyn, er det helt uproblematisk, sier han. 

– Av og til må man komme i kontakt med noen utenfor. På operasjonsstua er man ofte avskåret fra omverdenen i lang tid, og mange har barn i barnehage, trenger å komme i kontakt med offentlige instanser og lignende når man er på jobb. Hvorfor skulle dette gå ut over faget og profesjonen? spør han.

Telefonkaos
Kirurgenes mobilbruk er Skodbo imidlertid ikke helt komfortabel med: 

– Mange kirurger har med seg både privat mobiltelefon og calling. Ofte blir operasjonssykepleiere bedt om å svare på disse, og det kan bli for mye. Det er en uting å måtte svare på andres private mobiler, sier han.

Mange bruker mobil
Selv om sykepleierne i Synovate-undersøkelsen sier nei til mobil på operasjonsstua, innrømmer 70 prosent av de spurte at de ofte eller av og til bruker egen telefon til å ta private samtaler eller sende sms i arbeidstiden. Det er flest i kommunehelsetjenesten som svarer at de av og til eller ofte har private samtaler. I aldersgruppen fra 50 år og oppover, var det ingen sykepleiere som svarte at de brukte mobiltelefonen sin ofte i arbeidstiden.

Dette er siste rest av forargede besserwissere som tenker sykepleie på en helt feil måte.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse