fbpx - Misnøye med Danielsen Hopp til hovedinnhold

- Misnøye med Danielsen

Under Åge Danielsens tid i sjefstolen på Rikshospitalet ble sentrale lederfunksjoner blant sykepleierne fjernet. 

Sykehusdirektøren fikk sparken forrige fredag. Styreleder Kristin Ørmen Johnsen ble jokeren da hun brukte sin dobbeltstemme, etter at 5 av 12 styremedlemmer hadde sagt ja til å sparke direktøren.  Johnsen er sykepleierutdannet. 

Spekulasjoner i media går ut på at Tiril Svensen, NSF hovedtillitsvalgt og ansatterepresentant, ikke hadde tillit til sjefen sin. Selv vil hun ikke kommentere påstandene.

- Vi er blitt enige om å gå offentlig ut med med flertallsbeslutningen, derfor vil jeg ikke si noe om det som foregikk internt på møtet, sier hun.

Ikke presset
Styreleder Kristin Ørmen Johnsen vil ikke kommentere et lukket styremøte. Hun fastholder imidlertid at beslutningen om å sparke sjefen ble tatt uten innblanding fra Helse Sør-Øst.

- Dette styret har tatt denne beslutningen helt på egen hånd.

På torsdag i denne uken skal et nytt styre oppnevnes av nettopp av Helse Sør Øst.

En kilde som ikke ønsker å stå frem med navn sier Danielsens avgang "lå i luften", at det var forventet og at det kunne tolkes dithen at han måtte gå.

Vet du noe om denne saken? Skriv til oss her. Alle henvendelser behandles konfidensielt.

Mistet overordnet ansvar
Sykepleien vet at det var misnøye med at viktige lederfunksjoner blant sykepleierne forsvant under Danielsens ledelse, blant annet sjefsykepleierstillingen. Ingen hadde lenger det overordnede ansvaret for sykepleietjenesten. Og da helsefagdirektør Kathrine Cappelen gikk i fjor høst, ble hun ikke erstattet med en annen sykepleier. 

Legene har gått offentlig ut med rungende støtte til Danielsen.

- Det er en grunn til at det var vært så stille blant sykepleierne, sier kilden.

Tidligere styreleder Ingar Pettersen, som gikk av i februar etter hotellskandalen, kjenner ikke til noen uttalt misnøye blant sykepleierne. 

Ikke etter profesjon
Åge Danielsen er selv gift med en sykepleier, og har en datter innen samme profesjon. Til Sykepleien sa han dette i fjor:

- Man kan ikke styre sykehuset etter hver profesjon. Det er mange: kjemikere, fysioterapeuter, legespesialister, ingeniører og 2 700 sykepleiere. Vi organiserer etter produksjon eller behandlingsforløp. Alle vil gjerne organisere etter sin profesjon - men det gjør vi ikke. 

Dette styret har tatt denne beslutningen helt på egen hånd.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse