fbpx Deltid og dårlige prioriteringer Hopp til hovedinnhold

Deltid og dårlige prioriteringer

Den utstrakte deltidsbruken er en sentral årsak til at Norge har så vidt mange flere sykepleiere per 1000 innbyggere enn andre land, mener NSF-forbundsleder Lisbeth Normann.

- Norge har ikke for mange sykepleiere selv om vi topper statistikken fra OECD. Men manglende prioriteringer, mange på deltid, dårlig samhandling mellom sykehus og kommuner og kutt i støttefunksjoner gir dårlig ressursutnyttelse av sykepleiernes kompetanse, sier forbundsleder Lisbeth Normann i en kommentar på NSFs hjemmeside.

Ifølge en OECD-rapport har Norge flere sykepleiere per innbygger enn noen av de andre nordiske landene, skrev Aftenposten i går. Ifølge SSB er det 14,8 sykepleiere per 1000 innbygger i Norge, noe som samsvarer OECD-tallene. Justerer man for deltid og fravær, ender man opp med 11 årsverk sykepleiere per 1000 innbyggere her i landet.

Norge har ikke for mange sykepleiere.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse