fbpx Vil fjerne rammeplanene Hopp til hovedinnhold

Vil fjerne rammeplanene

De nasjonale rammeplanene bør bort, mener Stjernø-utvalget, som tirsdag la frem sitt syn på fremtidens utdanningsstruktur.
- Rammeplaner er avgjørende for kvaliteten, mener NSF-leder.

Stjernø-utvalget foreslår at de statlige rammeplanene for utdanning avvikles. Innholdet i sykepleieutdanningene i hele landet er i dag styrt gjennom disse rammeplanene, som skal sikre et visst faglig nivå og forenkle yrkesgodkjenningen.

Yrkesfeltet må bestemme
- Det kan diskuteres om rammeplaner er i strid med prinsippet om akademisk frihet og institusjonell autonomi. Det er høyst forskjellig hvordan ulike høyskoler følger opp de nasjonale rammeplanene i sine fagplaner, argumenterer Stjernø-utvalget, som har sett på norsk utdanningsstruktur i et 15-årsperspektiv.

Utvalget mener at det er yrkesfeltet der den ferdigutdannede studenten skal arbeide som i eventuelt må fastsette faglige standarder og minstekrav.

- Trenger rammeplaner
- Dette er vi helt uenige i. Vi må ha rammeplanene, de er en forutsetning for kvalitet og likhet i disse utdanningene. Dersom de ikke fungerer etter hensikten i dag, trenger vi heller en innstramming på bruken av rammeplanene, sier Olav Øye i Studentenes Landsforbund.  

- Avgjørende for kvalitet
– Vårt landsmøte gjorde så sent som i høst et klokkeklart vedtak i dette spørsmålet; nasjonale rammeplaner og forskrifter skal sikre felles kunnskapsinnhold for autoriserte sykepleiere og spesialsykepleiere på alle nivå. Å sikre nasjonale krav til kunnskapsinnhold er avgjørende for kvalitet både i utdanning og i møte med den enkelte pasient, sier leder i Norsk Sykepleierfornd, Lisbeth Normann.

Dette er vi helt uenige i. Vi må ha rammeplanene.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse