fbpx Vil reetablere sykepleierutdanning på Helgeland Hopp til hovedinnhold

Vil reetablere sykepleierutdanning på Helgeland

Bildet viser Hulda Gunnlaugsdottir.

Sykepleier og administrerende direktør i Helgelandssykehuset, Hulda Gunnlaugsdóttir, vil ha sykepleierutdanningen tilbake.

– Vi arbeider sammen med VID vitenskapelig høgskole om å kunne tilby desentralisert samlingsbasert sykepleierutdanning på Helgeland, sier Hulda Gunnlaugsdóttir i en pressemelding fra Helgelandssykehuset.

Nord universitet vedtok tidligere denne uken å legge ned sykepleierutdanningen på Helgeland i Sandnessjøen.

Les:Slutt på studier i Nesna og Sandnessjøen

Har lett etter løsning

Helgelandssykehuset har siden faren for nedlegging oppsto, vært i dialog med kommuner og regionråd på Helgeland for å se på alternative løsninger. Ifølge Gunnlaugsdóttir har det vært stor enighet på Helgeland om å se etter løsninger, dersom Nord universitet la ned den desentraliserte sykepleierutdanningen.

Ifølge pressemeldingen er løsningen en nært forestående intensjonsavtale med VID vitenskapelige høgskole om at de skal etablere og tilby desentralisert samlingsbasert sykepleierutdanning på Helgeland i samarbeid med Helgelandssykehuset, regionrådene og kommunene.

Lager plan etter sommeren

– Helgelandssykehuset vil ta en sentral og koordinerende rolle i arbeidet med å få dette til, sammen med regionråd og kommunene. Etter sommeren vil VID vitenskapelige høgskole, Helgelandssykehuset og kommunene sette seg sammen for å legge en plan for hvordan vi kan utvikle utdanningen, finansiere den, størrelse og når den eventuelt kan startes opp, sier Hulda Gunnlaugsdóttir.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse