fbpx Samleartikkel: Hjernehinnebetennelse | Sykepleien Hopp til hovedinnhold

Hjernehinnebetennelse

Hjernehinnebetennelse – eller meningitt – kan ramme hvem som helst uansett alder. 24. april markeres verdensdagen for sykdommen.

Barn døde på sykehuset – hjernehinne­betennelsen ble oppdaget for sent

I løpet av fire dager gikk et 20 måneder gammelt barn fra å være helt friskt til å dø på sykehuset. På den tiden var han innom fem ulike behandlingsinstanser og i kontakt med 61 helsepersonell. Nå foreligger rapporten om hendelsen.

Datteren overlevde, men til hvilket liv?

Da Aurora var fem måneder fikk hun hjernehinne-betennelse. Hennes mor, «løvemamma» Helle Cecilie Palmer, har skrevet en bok om hvordan velferdsstaten ofte kommer til kort. Og om å kjempe for barnet sitt.

«Lukas» døde 20 måneder gammel, men kunne det vært unngått?

Sykdomsbildet ved hjernehinnebetennelse hos barn er sammensatt, og forekomsten har endret seg over tid. Har forståelsen av dette i tilstrekkelig grad nådd helsepersonell som jobber med syke barn? spør Ukom i denne rapporten.

Simulering gjør sykepleier-studenter tryggere på å behandle meningitt

Studenter som lærer å behandle pasienter med meningitt gjennom praktisk øvelse, får økt kunnskap og mestringstro. Men simuleringen kan bli enda bedre, viser denne undersøkelsen.

– Jeg var alvorlig syk og ble stemplet som schizofren

– Hydrocephalus er en sykdom som er lite kjent. Derfor har mange pasienter, inkludert meg selv, opplevd å ikke bli tatt på alvor i møte med helsevesenet. Jeg kjempet mot systemet samtidig som jeg kjempet for livet. Her er min historie, skriver Madelaine Odland.

Annonse
Annonse