fbpx WHO: Kina hevder det ikke er avdekket noe uvanlig rundt utbrudd av lungebetennelse Hopp til hovedinnhold

WHO: Kina hevder det ikke er avdekket noe uvanlig rundt utbrudd av lungebetennelse

Bildet viser to tilfeldig forbipasserende på gaten i Beijing.

Kina sier i et svar til Verdens helseorganisasjon (WHO) at det ikke er avdekket noe uvanlig rundt utbrudd av lungebetennelse i landet.

Kinesiske myndigheter sier det ikke er avdekket noe unormalt eller noen nye patogener eller uvanlige kliniske tilfeller, står det i en uttalelse fra WHO torsdag kveld.

WHO fikk svaret fra Kina etter å ha bedt om mer informasjon tidligere torsdag.

Uspesifiserte medieoppslag

WHO hadde da vist til uspesifiserte medieoppslag og en smitteovervåkningstjeneste som meldte om flere tilfeller av udiagnostisert lungebetennelse hos barn i Nord-Kina, blant annet i Beijing og provinsen Liaoning.

WHO uttalte sent onsdag at det var uklart om disse tilfellene er knyttet til økningen i luftveissykdommer som kinesiske myndigheter har registrert.

Vil ha nøye overvåkning

Eksterne forskere sier situasjonen krever nøye overvåkning, men at de ikke er overbevist om at den nylige økningen i luftveissykdommer i Kina signaliserer starten på et nytt globalt smitteutbrudd.

Fremveksten av nye influensatyper eller andre virus som kan utløse pandemier, starter vanligvis med udiagnostiserte tilfeller av luftveissykdommer. Både sars og covid-19 ble først rapportert som uvanlige typer av lungebetennelse.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse