fbpx Finnmarssykehuset på dugnad for kollegaer i Ukraina Hopp til hovedinnhold

Finnmarssykehuset på dugnad for kollegaer i Ukraina

Bildet viser Edel Marlèn Taraldsen foran masse utstyr som skal sendes til Ukraina

– Jeg kjenner at jeg blir veldig rørt og stolt av Finnmarkssykehuset når jeg står her og pakker, sier Edel Marlèn Taraldsen. 

Sykepleiens lesere vil nok huske Edel Marlèn Taraldsen som leder for NSF Student. I snart ett år har hun nå jobbet ved Finnmarkssykehuset i Hammerfest.

Samlet inn medisinsk utstyr til Ukraina

Kurt Eriksen, Anastasia Brunstad Efremova og Edel Marlèn Taraldsen tok initiativ til å samle inn medisinsk utstyr som skal sendes til Ukraina. Nå er snart containeren fylt opp, noe alle sykehusene i Finnmark har bidratt til.

– Her er det kuvøser for nyfødte, monitorer, respiratorer og annet medisinsk forbruksmateriell, forteller Kurt Eriksen i en pressemelding.

Han har selv vært nede ved frontlinjen i Ukraina for å bidra i hjelpearbeidet. Til vanlig jobber han som sykepleier på Hammerfest sykehus. I slutten av mai venter en ny tur.

Rørt og stolt

Edel Marlèn pakker og sorterer utstyret som skal sendes.

– Jeg kjenner at jeg blir veldig rørt og stolt av Finnmarkssykehuset når jeg står her og pakker, sier Edel Marlèn Taraldsen. 

– Engasjementet fra våre kolleger har vært stort. Ikke minst må vi takke klinikkleder Jørgen Nilsen som var på ballen med en gang vi luftet ideen og fikk kontaktet de andre klinikkene, forteller Kurt Eriksen. ​

Containeren fra Hammerfest fraktes til Oslo på dugnad fra RK Service AS. De tar den med til Alta lastebilsentral AS, som tar den videre ned til Oslo. Fra Oslo tar Ukraine Frontline Emergency Aid over, og får utstyret fraktet trygt ned til Ukraina. 

– Det eneste vi mangler nå er transporten av utstyret som skal sendes fra Kirkenes sykehus til Oslo, sier Edel Màrlen Taraldsen. 

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse