fbpx Stavanger universitetssjukehus i grønn beredskap Hopp til hovedinnhold

Stavanger universitetssjukehus i grønn beredskap

Stavanger universitetssjukehus

Stavanger universitetssjukehus (SUS) satte i gang grønn beredskap søndag kveld på grunn av det de omtaler som «en krevende driftssituasjon».

Økt pågang av pasienter med luftveisinfeksjoner og mange skader som følger av glatte veier, er blant årsakene. Det skriver sykehuset i en pressemelding, ifølge Stavanger Aftenblad.

– Grønn beredskap iverksettes fordi det er behov for ekstraordinære ressurser og tiltak for å sikre kapasitet til pasientene som trenger øyeblikkelig hjelp, heter det.

Oppfordring til befolkningen

– Vi oppfordrer befolkningen til å holde seg borte fra glatte veier, så langt det lar seg gjøre, for å unngå ytterligere pågang på helsetjenestene, sier viseadministrerende direktør Elisabeth Farbu.

Det er også en betydelig økning i antall pasienter med covid-19, sesonginfluensa og RS-virus som har behov for sykehusinnleggelse. Rundt 50 pasienter er innlagt med covid-19, og et tjuetalls pasienter er innlagt med influensa og RS-virusinfeksjon.

Sykehuset varsler at planlagte operasjoner, undersøkelser og konsultasjoner den kommende uken kan bli utsatt.

Ifølge Stavanger Aftenblad fylles skadepoliklinikken opp med personer med mindre beinbrudd de har pådratt seg på det glatte føret.

Sprengt kapasitet

Fulle sengeposter og sprengt kapasitet, fører til at pasienter med mindre alvorlige beinbrudd må vente hjemme, selv om de har behov for operasjon.

Overlege Dag Rune Sjøen Pedersen at SUS nå må prioritere bort operasjoner som kan utsettes.

– Jeg har ikke direkte tall nå, men for den kommende uken har vi sikkert tatt bort et anslag på rundt en 10 pasienter, sier han.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse