fbpx Rapport: Rusbrukeres menneskerettigheter ivaretas ikke godt nok Hopp til hovedinnhold

Rapport: Rusbrukeres menneskerettigheter ivaretas ikke godt nok

NIM-rapport og Gro Nystuen
USAKLIG FORSKJELLSBEHANDLING: – Det er mye som tyder på at rusbrukere møter usaklig forskjellsbehandling innenfor flere samfunnsområder, blant annet i helsevesenet, sier assisterende direktør i Norges institusjon for menneskerettigheter (NIM), Gro Nystuen. Foto: NIM

Det er flere utfordringer knyttet til realiseringen av menneskerettighetene til rusbrukere i Norge, ifølge en ny NIM-rapport.

– Denne rapporten viser at rusbrukeres menneskerettigheter ikke er tilstrekkelig ivaretatt, sier assisterende direktør i Norges institusjon for menneskerettigheter (NIM), Gro Nystuen i en pressemelding.

Hun sier at dette gjelder en rekke samfunnsområder, og at flere av funnene bør følges opp av myndighetene.

– Vi ser særlig at det er menneskerettslige svakheter når det gjelder hjelpetilbudet til denne gruppen, både når det gjelder barn og voksne, sier Nystuen.

– NIM mener også at rusbrukeres diskrimineringsvern bør utredes. Dette er en stigmatisert, og til tider marginalisert, gruppe. Det er mye som tyder på at rusbrukere møter usaklig forskjellsbehandling innenfor flere samfunnsområder, blant annet i helsevesenet, sier hun videre.

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.