fbpx Luftambulansetjenesten glade for tvungen lønnsnemnd – men varsler følgekonsekvenser Hopp til hovedinnhold

Luftambulansetjenesten glade for tvungen lønnsnemnd – men varsler følgekonsekvenser

Ambulansefly i Nord-Norge
KONSEKVENSER: Flyene i Alta, Kirkenes og Ålesund vil bli satt på bakken i løpet av ettermiddagen eller kvelden dersom tekniker ikke rekker fram til basen før den tid. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB Scanpix

Nyheten om at staten avslutter flytekniker-konflikten, tas godt imot hos Luftambulansetjenesten. De varsler likevel at konflikten vil ha følgekonsekvenser.

– Årsaken til dette er at reisetiden til basene kan ta mellom 6 og 12 timer. Noen av teknikerne som nå skal på jobb, bruker rutefly, og det kan ta tid. I tillegg har vi for tiden ikke backup-fly tilgjengelig, og det betyr at dersom noen av flyene får behov for uforutsett teknisk sjekk, så har vi ingen erstatningsfly å sette inn, sier kommunikasjonsrådgiver Elin Åsbakk Lind i Luftambulansetjenesten i en pressemelding.

Jevnlig vedlikehold har blitt utsatt, noe som vil kunne få konsekvenser for tilgjengeligheten på flyene fram til etterslepet er hentet inn, ifølge Lind.

– Flyene i Alta, Kirkenes og Ålesund vil bli satt på bakken i løpet av ettermiddagen/kvelden dersom tekniker ikke rekker fram til basen før den tid, eller de får foretatt teknisk sjekk ved annen base i forbindelse med oppdrag, sier hun videre.

Samtidig har flyene i Tromsø, Bodø, Brønnøysund og Gardermoen normal beredskap med mindre det skjer noe uforutsett.

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.