fbpx Gjerningsmannen i sykehusskytingen i USA var pasient – skjøt kirurgen sin Hopp til hovedinnhold

Gjerningsmannen i sykehusskytingen i USA var pasient – skjøt kirurgen sin

St. Francis Hospital i Tulsa. Oversiktsbilde.
SKYTING: Gjerningsmannen var først og fremst ute etter å drepe kirurgen sin, som han ga skylden for sine tilbakevendende ryggsmerter. Foto: Mike Simons/AP

Mannen som skjøt og drepte fire personer på et sykehusområdet i Tulsa i USA, var pasient ved sykehuset. Et av ofrene var en kirurg som hadde behandlet mannen.

Ofrene for skytingen var kirurgen og en annen lege, en resepsjonist og en pasient, opplyste politisjef Wendell Franklin i Tulsa torsdag. Tulsa ligger i delstaten Oklahoma.

Gjerningsmannen var først og fremst ute etter å drepe kirurgen sin, som han ga skylden for sine tilbakevendende ryggsmerter. De tre andre skal ha kommet i veien, ifølge politisjefen.

Mannen skal nylig ha fått utført en ryggoperasjon og hadde ringt sykehuset gjentatte ganger for å klage over smertene.

Ifølge politiet hadde mannen med seg en rifle og et håndvåpen da han skjøt rundt seg på sykehuset onsdag. Gjerningsmannen tok til slutt sitt eget liv.

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.