fbpx Norsk kreftmedisin kan være effektiv mot alvorlig koronasykdom Hopp til hovedinnhold

Norsk kreftmedisin kan være effektiv mot alvorlig koronasykdom

Lab-arbeid

Det norske legemiddelselskapet Bergenbio viser i en studie at en norsk kreftmedisin kan være effektiv mot alvorlig koronasykdom.

Studien fra det Bergen-baserte firmaet viser at medisinen har potensial til å øke andelen som overlever uten å trenge respiratorbehandling, for mer enn 50 prosent av covid-19-pasientene som er innlagt på sykehus, skriver de i en pressemelding.

Studien er gjort på 115 pasienter i Sør-Afrika og India mellom oktober 2020 og februar 2021.

Bygger cellers motstandskraft

Det er legemiddelet Bemcentinib som har blitt brukt i studien. Det er egentlig utviklet for kreftbehandling, men brukt på koronapasienter fordi legemiddelet har en egenskap som kan bygge cellens motstandskraft og dermed være effektiv mot flere sykdommer.

Flere overlevde

– I en undergruppe med økt alvorlighetsgrad ble overlevelse uten bruk av respirator observert hos 90 prosent av pasienter behandlet med Bemcentinib mot 72 prosent hos pasienter som fikk standard behandling. Overlevelse var numerisk høyere hos pasienter behandlet med Bemcentinib, skriver de videre.

Professor emeritus Stener Kvinnsland, som ledet koronakommisjonen, er direktør i Bergenbio. Han ser på resultatene som oppmuntrende og forventer at de blir bekreftet i videre faser av forskningen.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse