fbpx Ap kritisk til å gjenåpne Norge med vaksinepass Hopp til hovedinnhold

Ap kritisk til å gjenåpne Norge med vaksinepass

Illustrasjon av korona-viruset. Foto: Mostphotos
UT PÅ TUR: Helse- og omsorgsdepartementet jobber med å avklare i hvilke situasjoner Norgen kan ta i bruk et vaksinepass Foto: Mostphotos

Arbeiderpartiet ønsker ikke å gi for mange fordeler til fullvaksinerte. – Kan føre oss i en retning av et samfunn vi ikke ønsker, sier helsepolitisk talsperson.

Partiets helsepolitiske talsperson Ingvild Kjerkol peker på at de unge og friske står sist i vaksinekøen og har mistet mye, skriver Aftenposten.

– Det er ikke greit hvis de fortsatt må sitte hjemme mens besteforeldrene kan gå på konsert, treffe venner, reise og bevege seg fritt, sier Kjerkol.

– Det kan skape A- og B-lag. I verste fall undergraver det smittevernarbeidet. Det kan føre oss i en retning av et samfunn vi ikke ønsker, sier hun.

Helse- og omsorgsdepartementet jobber med å avklare i hvilke situasjoner Norgen kan ta i bruk et vaksinepass.

– Reising er et av de mest aktuelle punktene. Før det konkluderes trenger vi mer kunnskap om vaksinenes effekt på smittespredning og mot nye virusvarianter, sier statssekretær Saliba Andreas Korkunc (H).

Regjeringen har tidligere uttalt at det er uaktuelt med egne festivaler og åpne kjøpesentre kun for vaksinerte.

I midten av mars la EU-kommisjonen fram sitt forslag til digitalt vaksinepass, som skal gjøre det lettere å reise mellom EU-landene. De har åpnet for at Norge kan bli med.

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.