fbpx Hjemmedød: Hvorfor får vi det ikke til? Hopp til hovedinnhold

Panelsamtale strømmes fra Kulturhuset Hjemmedød: Hvorfor får vi det ikke til?

Norge er dårligst i Europa på hjemmedød. På verdensdagen for Hospice og palliasjon snakker vi med tre sykepleiere som har fulgt feltet lenge om hvorfor det er sånn og om hva som skal til. Følg strømmingen eller hør debatten som podkast her.

I den nye stortingsmeldingen om palliativ omsorg står det: «Den enkelte skal ha større valgfrihet til å bestemme hvor man ønsker å være i livets siste fase, og hvor man ønsker å dø. Det gjelder også om man ønsker å dø hjemme.» I dag får de færreste oppfylt et slikt ønske. Norge er dårligst i Europa på hjemmedød.

Hvorfor er det sånn og hva skal til for at flere skal få dø hjemme? Vi har samlet et solid panel til samtale. 

Hør debatten som podkast

 

 

Ordstyrer: Liv Bjørnhaug Johansen, Sykepleien.

 

I panelet:

Astrid Rønsen, NTNU og Hospiceforum Norge

Ellen Halvorsen, sykepleire med erfaringer fra hjemmesykepleien

Ellen Aasheim, avdelingsleder i Fransiskushjelpen

 

 

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.