fbpx Etterlyser sykepleierstudenter i studentorganisasjon for innovasjon Hopp til hovedinnhold

Etterlyser sykepleier­studenter i student­organisasjon for innovasjon

Bildet viser studentleder av DRIV NTNU, Milena Egiazarian

Da ulike helse- og teknologistudenter i Trondheim skulle tenke nytt om fremtidens operasjonsrom, var det ikke en eneste sykepleierstudent med, selv om de var invitert.

Milena Egiazarian er kanskje over gjennomsnittet interessert i forskning. Hun tar nemlig medisinstudiet med forskerlinje ved NTNU i Trondheim. Det tar ett år ekstra i tillegg til medisinstudiet.

I tillegg leder hun studentorganisasjonen DRIV NTNU, som ble startet i januar i år. DRIV skal «fremme interessen for innovasjon i medisin, helse og teknologi» og ønsker primært medlemmer fra helse- og teknologistudiene.

– Man må jo ofte samarbeide med andre fagmiljøer senere i arbeidslivet. Vi ønsker å skape det samarbeidet allerede som studenter, forklarer hun til Sykepleien.

– Vanskelig å nå sykepleierstudenter

Men hvor blir det av sykepleierstudentene? Hittil har de ikke fått en eneste av dem med.

– Det har vært vanskelig å nå ut til sykepleiestudentene, men vi ønsker gjerne at de skal bli med videre, sier Egiazarian.

– Hvordan vanskelig?

– Vi presenterte DRIV på sykepleierstudentenes forelesninger, og sa at vi ønsket representanter til styret. Men ingen sykepleierstudenter meldte seg. Det kom heller ingen sykepleierstudenter da vi hadde en workshop om
«Fremtidens Operasjonsrom» i vår.

bildet viser deltakere på workshop

Jo flere, jo bedre resultat

Under workshopen samarbeidet studenter om å komme med nye løsninger på problemstillinger fra klinikken og operasjonssalen. En av gruppene vant 25 000 kroner for ideen sin, som foreløpig er hemmelig. De tre i gruppen er nå i gang med å utvikle en prototype av ideen.

– Sykepleierstudenter har jo praksis på blant annet kirurgisk avdeling, så de har helt sikkert synspunkter på hva som kan gjøres bedre i sykehusets hverdag. Jo flere vi er sammen om idéutvikling, jo bedre blir resultatet, sier Egiazarian.

En tverrfaglig møteplass

– Studiet tar mye tid og er fullt av gruppeoppgaver. Hvorfor skal man være med i DRIV i tillegg?

– Hvis man har interesse for innovasjon og ikke vet hvor man skal starte, kan dette være en tverrfaglig møteplass hvor man kan komme i gang.

I november åpner den nye innovasjonslabben, Student Health Innovation Centre, på NTNU.

– Da vil vi også åpne opp for at studenter kan bli medlemmer av DRIV NTNU. Det er helt gratis, og vi ønsker at sykepleierstudenter også blir med, sier Milena Egiazarian.

0 Kommentarer

Annonse
Annonse