Tilskudd av omega-3 har liten eller ingen helseeffekt, ifølge forskningsrapport

Nyheter
Bildet viser en masse makrell som er fanget
FORTSATT BEST: Forskerne sår ikke tvil om at fisk fortsatt er den beste kilden til omega-3.

Det er liten eller ingen helseeffekter av å ta omega-3-tilskudd, ifølge en forskningsrapport. Konklusjonen er ikke at det ikke er bra, påpeker norsk forsker.

Rapporten ble publisert av den internasjonale forsknings- og helseorganisasjonen Cochrane onsdag, melder NRK.

– Vi er helt sikre på denne undersøkelsen, som går mot den populære oppfatningen om at omega-3-tilskuddene har positiv hjerteeffekt, sier doktor Lee Hooper, leder i Cochrane, til BBC.

Grunnlaget for rapporten er 79 ulike intervensjonsstudier der årsaker til gitte sykdommer i befolkningen er testet. Over 100 000 mennesker har deltatt i undersøkelsen, som har kartlagt hvorvidt tilskudd av omega-3 har redusert hjerte- og karsykdommer, slag og dødelighet.

Fisk er fortsatt positivt

I tillegg til å fastslå at helseeffekten av omega-3 er begrenset, understreker forskerne at å spise fisk i naturlig form er positivt for helsen.

Førsteamanuensis Mari Myhrstad ved Fakultet for helsevitenskap ved Oslomet sier funnet i rapporten ikke er nytt. Hun mener Cochranes forskning er viktig, men understreker samtidig at folk ikke skal være bekymret for å ta omega-3-tilskudd.

– Konklusjonen til Cochrane er ikke at tilskudd ikke er bra, påpeker Myhrstad.

Les også: