fbpx Lyser ut 30 hele, faste sykepleierstillinger i Oslo Hopp til hovedinnhold

Lyser ut 30 hele, faste sykepleierstillinger i Oslo

Bildet viser byrådsleder Raymond Johansen

Oslo kommune lyser ut 30 hele, faste og nye sykepleierstillinger til langtidshjemmene sine. – Flott satsing som jeg forventer videreføres til neste år, sier Line Orlund, leder av NSF Oslo.

Oslo kommune slår på stortromma og lyser ut 30 nye sykepleierstillinger til de kommunale langtidshjemmene, som det finnes 15 stykker av i hovedstaden.

– Dette er et stort løft for oss. Vi har aldri tidligere utlyst så mange stillinger, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Stillingene er faste og 100 prosent.

– Det er helt i tråd med det byrådet ønsker for arbeidslivet i kommunen og for dem som trenger pleie og omsorg, fastslår Johansen.

Får 30, ønsket 100

– Kjempefint at Sykehjemsetaten endelig tar det signalet vi har sendt i lang tid om at det er for få sykepleiere på sykehjemmene i Oslo, sier Line Orlund, leder av Norsk Sykepleierforbund (NSF) i Oslo.

Bildet viser Line Orlund, leder av NSF Oslo

NSF Oslo har tidligere ønsket seg 100 stillinger fordelt på både kommunale og private sykehjem.

– Er 30 stillinger til de kommunale langtidshjemmene nok?

– Det er en bra start, og jeg forventer at kommunen får på plass flere over neste års budsjett, sier Orlund.

Raymond Johansen sier at de vil legge opp til en ytterligere økning, men vil ikke love noe eksakt antall ennå.

Sliter med tomme stillinger

Sykepleiere i kommunen har pekt på at manglende fagmiljø er en utfordring. Enkelte sykehjem sliter med tomme stillinger, fordi folk blir slitne og mangler fagmiljø fordi de står aleine som sykepleiere.

– En utlysning i denne størrelsesorden vil gi et solid bidrag til bedre fagmiljøer på langtidshjemmene våre. Et slikt løft vil også i seg selv være rekrutterende, tror byrådsleder Johansen.

– Er du enig i det, Orlund?

– Ja, helt klart. Men det fordrer at de også satser på lønn som et virkemiddel til å rekruttere og beholde sykepleiere. Vi har sett et tilfelle der kommunen omgjør sykepleierstilling til vernepleiestilling, noe som er helt uakseptabelt. Men det håper og tror jeg bare var et engangstilfelle.

– Fortjener honnør

De 30 stillingene er det Sykehjemsetaten som fordeler. Det blir mellom en til tre stillinger på hvert hjem.

– Jeg håper de blir fordelt der de trengs mest, men jeg har ikke sett noen oversikt ennå. Uansett er dette et nødvendig og bra grep som kommunen fortjener honnør for. Det er rett og slett enn flott satsing, men i september forventer jeg signaler om ytterligere økning, sier Orlund.

– Stillingene vil bli utlyst første uken i mai og vi sørger for at også nyutdannede sykepleiere som er ferdige til sommeren, har mulighet til å søke, sier byrådsleder Johansen.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse