fbpx Sveits' endags-pappaperm opp til folkeavstemning Hopp til hovedinnhold

Sveits' endags-pappaperm opp til folkeavstemning

En far holder et lite barn og smiler
PAPPAPERM: De som lanserte initiativet i juli, har samlet inn mer enn de 100 000 påkrevde underskriftene for å få gjennomført en folkeavstemning. Foto: Mostphoto

Får det sveitsiske folket det som det vil, økes betalt pappaperm fra én til 20 dager.

En vellykket underskriftskampanje gjør at Sveits skal holde en nasjonal folkeavstemning om å utvide antallet dager med betalt pappaperm fra én til 20.

På linje med Tyskland og Frankrike

Saken treffer rett i hjertet av arbeidslivsdebatten i Sveits. Å utvide antallet dager betalt pappaperm fra dagens ene, til 20, vil sørge for at landets pappaperm-politikk er mer på linje med andre land i Vest-Europa, som Frankrike og Tyskland.

Direkte demokrati

Den sveitsiske regjeringen opplyste 10. august at de som lanserte initiativet i juli, har samlet flere enn de 100 000 påkrevde underskriftene. Velgere i Sveits blir regelmessig bedt om å stemme om større politiske beslutninger, som en del av landets form for direkte demokrati.

Nasjonalforsamlingen skal nå beslutte når folkeavstemningen vil finne sted. Sannsynligvis vil ikke avstemningen finne sted før om flere måneder.

Les også:
OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.