fbpx Regjeringen kutter antall fylkesmenn Hopp til hovedinnhold

Regjeringen kutter antall fylkesmenn

Jan Tore Sanner

Fra 2019 vil antall fylkesmenn kuttes fra 17 til 11, opplyser regjeringen.

– Når kommuner og fylker endrer grenser, må også staten tilpasse seg, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H).

Disse slås sammen

Den nye strukturen innebærer at fylkesmannsembetene i Hordaland og Sogn og Fjordane slås sammen til et embete. Også embetene i Oslo og Akershus, Østfold og Buskerud slås sammen i den nye strukturen, i likhet med Oppland og Hedmark samt Telemark og Vestfold.

Fylkesmannsembetene i Aust- og Vest-Agder er allerede sammenslått fra 1. januar i fjor, mens embetene i Sør- og Nord-Trøndelag slås sammen fra 1. januar 2018.

På vent

– Embetene i Møre og Romsdal, Rogaland, Nordland, Troms og Finnmark opprettholdes som i dag. For de tre nordligste embetene kan det bli aktuelt med strukturendringer når ny regionstruktur i Nord-Norge er besluttet, senest våren 2018, opplyser regjeringen.

– Vi endrer fylkesmannsembetenes grenser så de passer bedre sammen med de nye fylkeskommunene /regionene og andre statlige regionale inndelinger, sier Sanner. Sammenslåing av de minste embetene betyr styrking av fagmiljøer, bedre samordning mot kommunene og mer effektiv drift, sier Sanner.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse