fbpx Har Trump bedt vaksineskeptiker utrede vaksiner eller ikke? Hopp til hovedinnhold

Har Trump bedt vaksineskeptiker utrede vaksiner eller ikke?

Bildet viser Robert F. Kennedy Jr. som snakker med media.

Vaksineskeptiker Robert F. Kennedy Jr. sa at Donald Trump har bedt han lede et råd for vaksinesikkerhet. Så avviste Trumps administrasjon påstanden.

Robert F. Kennedy Jr. har flere ganger tatt til orde for at vaksiner kan føre til autisme. Dette er en sammenheng som er grundig tilbakevist av forskere. Det anerkjente legetidsskriftet The Lancet trakk i 2010 tilbake en tolv år gammel artikkel som mente å påvise en sammenheng mellom MMR-vaksinen (vaksine som beskytter mot meslinger, røde hunder og kusma) og autisme. Hovedforfatteren er også beskyldt for forskningssvindel.

Både Center for Disease Control (CDC) i USA Verdens helseorganisasjon slår fast at vaksiner ikke gir autisme. Likevel fortsetter vaksineskeptikere å påstå at de gjør det.

Ifølge The Washington Post har Robert F. Kennedy tidligere sammenliknet vaksinering med Holocaust.

Barneleger reagerte

Det var etter et møte med Trump, at Robert F. Kennedy Jr. ifølge flere medier uttalte at Trump personlig hadde bedt han lede et utvalg som skal utrede vaksinesikkerhet.

Det fikk American Academy of Pediatrics til å reagere. Vaksiner er trygge. Vaksiner er effektive. Vaksiner sparer liv, uttalte lederne for de amerikanske barnelegene.

De tilbød myndighetene vitenskapelige bevis for at vaksinering er trygt.

Vaksineskeptiker Trump

Påtroppende presidentkandidat Donald Trump har selv koplet vaksiner til autisme. I en tweet fra 2014 skriver han Healthy young child goes to doctor, gets pumped with massive shot of many vaccines, doesn´t feel good and changes – AUTISM. Many such cases!

Trump-administrasjonen: Ikke riktig

Men så kom kontrabeskjeden fra Trumps administrasjon. Robert F. Kennedy Jr. hadde ikke blitt tilbudt en lederoppgave, og rådet skal ikke utrede vaksiner, bare autisme.

Kilder: NTB, The Lancet, The Washington Post

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse