fbpx Digitalt tilbud for gravide Hopp til hovedinnhold

Digitalt tilbud for gravide

Jordmor Ingunn Sylte Kolset håper det nye tilbudet i Trondheim vil gjøre det lettere for gravide å få tilgang på informasjon.

I en digitalisert hverdag ønsker også gravide å finne informasjon på nett. Det håper jordmødrene i Trondheim kommune å ha funnet løsningen på.

– Det er Playstation-generasjonen som blir foreldre nå, og de ønsker å finne informasjon på nett, sier fagleder for jordmortjenesten i Trondheim kommune, Ingunn Sylte Kolset.

Bedre tid

- Hva er bakgrunnen for prosjektet?

– Under et brukermøte i rådhuset viste etterspørselen etter et slikt tilbud seg å være stor. Det er et effektiviserende tiltak og nettsiden har generell informasjon som de ressurssterke kan lese seg frem til, sier Kolset.

Ved å legge ut informasjon som et gratistilbud på nettsidene sine, håper jordmødrene i kommunen de vil få frigjort tid til grupper som krever ekstra oppfølging, slik som fremmedspråklige eller tenåringsmødre. Trondheim har blant annet et stort antall fremmedspråklige på grunn av NTNU og økt bosetting av flyktninger.

Evaluering

Kolset forteller at de nå jobber med å oversette videoene og annet materiale til forskjellige språk, for å gjøre tilbudet tilgjengelig for flere. I første omgang blir det oversatt til engelsk, så står arabisk for tur.

- Arrangeres det fortsatt kurs for de «ressurssterke» som ønsker det?

– Det arrangeres kun kurs for de med spesielle behov nå i begynnelsen. Dette må vi evaluere når det har gått en tid.

Gravide med spesielle behov får tilbudet av sin jordmor, men har muligheten til å få individuelle fødselssamtaler i stedet.

I startfasen

Prosjektet er en del av den nye planen for svangerskaps-, fødsels- og barselomsorgen i Trondheim. Den første modulen som er lagt ut handler om selve fødselen, og videre kommer det moduler for blant annet barseltid og amming.

– Det krever at vi oppdaterer og videreutvikler siden i forhold til den medisinske utviklingen, og vi er selv ansvarlige for å gjøre det, sier Kolset.

På nettsiden kan de gravide lese om fødselen kapittel for kapittel. På denne måten er de bedre forberedt når de kommer til time med jordmor.

Et av kravene i den nye svangerskapsplanen er også at det må være mer fokus på partneren.

– Mange sliter med å få fri fra jobb til å delta på sånne kurs, og med nettsiden gjør vi tilbudet tilgjengelig for flere, sier Kolset.

Siden er tilgjengelig for alle her:Trondheim kommunes nettside

Mange sliter med å få fri fra jobb til å delta på sånne kurs, og med nettsiden gjør vi tilbudet tilgjengelig for flere.
Ingunn Sylte Kolset

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse