fbpx - Beredskapen fungerte Hopp til hovedinnhold

- Beredskapen fungerte

For ett døgn siden fosset vannet inn dørene på Sørlandet sykehus. Nå er sykehuset på god vei tilbake til normal drift.

- Jeg har ikke oversikt over omfanget på de materielle skadene ved sykehuset, men skadene er betydelige, sier NSFs hovedtillitsvalgt ved Sørlandet sykehus, Arve Vesterfjell.

Aktiverte beredskapsplaner

Arenfeldts dam bak sykehuset rant som en liten foss inn i sykehusets kjeller for ett døgn tilbake.

- Sykehuset gikk raskt i beredskap og tok frem planen for naturkatastrofer. Det er betryggende at alt gikk etter planen, sier Vesterfjell.

Akuttpasienter måtte overføres til Arendal, fordi strømforsyningen til radiologitjenester røk.

- Personalet var fortsatt på jobb, men fikk andre oppgaver ut i fra beredskapsplanene, sier Vesterfjell.

31 pasienter fikk ikke sin planlagte operasjon og over 100 pasienter fikk kansellert sin time ved Radiologisk avdeling. Vesterfjell sier at disse pasientene vil få nye timer til operasjon så raskt som mulig.

- Blir det mye overtidsjobbing ved sykehuset for å ta inn forsinkelsene?

- Nei, det tror jeg ikke, sier Vesterfjell.

Ingen liv i fare

Fagdirektør Per Engstrand sier i en pressemelding at til tross for et dramatisk døgn, var det aldri fare for liv og helse. Trolig er det store mengder nedbør, løs jordmasse og en tett rist på sykehusets område, som førte til oversvømmelsen. Risten, som jevnlig blir sjekket, ble klarert for mindre enn en uke side. Ingenting tilsa da at den skulle gå tett.

- Nå er vi nesten tilbake til normal drift. Vi mangler en del til en CT maskin, så traumepasienter sendes fremdeles til Arendal. Vi regner med at CT- maskinen er fikset til i morgen. Da vil vi ha normal drift, sier Engstad til sykepleien.no

Nomader

Ansatte som holder til i de hardest rammede deler av kjellerbygget blir omlokalisert i lang tid framover, men det vil ikke berøre pasientene.

- Skadene dreier seg om teknisk utstyr, bygningen og inntektstap, men alt dekkes av forsikringen sykehuset har. Det viktige er at sykehuset hadde rutiner og beredskap til å håndtere en slik uforutsett hendelse. Takk til alle som bidro og hjalp når vi trengte det, sier sykehusdirektør, Jan Roger Olsen i en pressemelding.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse