fbpx Disputerer om hjemmesykepleie Hopp til hovedinnhold

Disputerer om hjemmesykepleie

I KLEMME: Hjemmesykepleiere vil gi pasientene færre å forholde seg til, men har flere hensyn å ta. Illustrasjon: Colourbox

De som får hjemmesykepleie møter i gjennomsnitt 17 ulike ansatte i løpet av fire uker. Det kommer frem i Edith Roth Gjevjons doktorgrad.

De fleste pasientene mente det høye antallet pleiere var uproblematisk. Men mange pårørende syntes det var for mange. Det kommer frem i doktorgradsarbeidet til Edith Roth Gjevjon, som disputerer i dag.

Hun at hjemmesykepleierne opplever å balansere mellom motstridende hensyn. De ønsker å unngå at pasientene må forholde seg til mange ulike pleiere, men at hensyn til drift, arbeidsmiljø og arbeidssitusjon og hensyn til de sykeste pasientene gjør det vanskelig.

Les intervju med Edith Roth Gjevjon fra 2012:

Et ideal i utakt?

 

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.