fbpx Begrens mobilbruken småbarnsmødre! Hopp til hovedinnhold

Begrens mobilbruken småbarnsmødre!

Mobiltelefonen er fristende, selv for nybakte mødre. Beskjeden fra helsesøstre i Akershus er klar: Begrens mobilbruken på helsestasjonen!

Helsestasjonen på Bekkestua i Bærum opplevde at mange foreldre satt og snakket i mobiltelefon på venterommet, det fikk dem til å gå til det skritt å henge opp en lapp med teksten: Begrens mobilbruken.

Bak ligger en tankegang om at når man er med barnet sitt på helsestasjonen, så bør man være mentalt til stede for barnet sitt. Da bør man skru av mobiltelefonen.

– Vi ser det på de minste. Hvis mor sitter og surfer på telefonen mens barnet ligger til brystet, kan hun gå glipp av de små mulighetene for samspill. Mamma må være tilgjengelig for barnet sitt, det er viktig at hun tenker: «Det er vi to, her og nå», sier helsesøster Nina S. Borgnes til Bergens Tidende.

Hun og andre helsesøstre i Akershus slår nå et slag for ammetåken.

– Ammetåken har fått et ufortjent dårlig rykte. Mødre, dere må ta ammetåken tilbake, det er der dere skal være rett etter en fødsel. Den er noe naturlig og fysiologisk som sier noe om at man verner om og gir samspillet med babyen det fokuset det bør ha, sier hun.

– For barn som vokser opp nå, vil den digitale hverdagen uansett komme tidlig nok. Men hvis de som spedbarn mange ganger i løpet av dagen ser på mamma, og mamma ser bort eller på noe annet, hvordan tror dere det vil påvirke dem, spør hun.

 

Les: Så mye bruker du på mobilen

Les: Barn blir sjalu på foreldrenes mobil

Les: Barn klager på foreldrenes mobilbruk

Les: Foreldre ser oftere på mobilen enn på barna sine

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse