fbpx Ny rettsrunde for filippinske sykepleiere Hopp til hovedinnhold

Ny rettsrunde for filippinske sykepleiere

Det blir ny rettsrunde i saken om utnyttelse av filippinske sykepleiere. Den starter i januar 2015.

– Borgarting lagmannsrett har nylig henvist påtalemyndighetens anke til behandling, og ankeforhandlingen vil starte 20.januar 2015, opplyser statsadvokat Kirsti Guttormsen til Sykepleien.

 

Tapte i tingretten
Dommen i tingretten falt 6. desember 2013. Sykepleierne tapte og de tiltalte, en møbelhandler og hans filippinske kone, ble frikjent for å ha utnyttet dem økonomisk. Også Oslo universitetssykehus (OUS) ble frikjent.

I januar ble dommen anket. Nå har altså statsadvokaten bestemt seg for at saken skal vurderes på nytt.

 

– Tynt begrunnet dom
Anken er fullstendig. Det vil si at det er både lovanvendelsen og bevisbedømmelsen under skyldspørsmålet som igjen skal vurderes i retten.

– Dommen fra tingretten var veldig tynt begrunnet, både faktisk og rettslig, sier Gro Wildhagen, som er bistandsadvokat til to av OUS-sykepleierne.

– Det er betryggende at det nå blir ny behandling i retten og forhåpentligvis en bedre begrunnet dom.

Hun håper sykepleierne vil nå fram med kravet om erstatning. Kravet er begrunnet i at sykepleierne har betalt for mye til det tiltalte paret for å få jobb som sykepleiere i Norge.

– Det spørsmålet henger jo tett sammen med skyldspørsmålet. Påtalemyndighetens anke innebærer at retten vil vurdere bevisene i saken på nytt, sier Wildhagen.

 

Ventetid
Hun legger til at det selvsagt er belastende med nye runder med tidkrevende forklaringer i retten for de involverte sykepleierne.

Det blir en stund å vente. 20. januar 2015 er dagen rettssaken skal starte i Borgarting lagmannsrett. Det er satt av 15 dager til rettsbehandlingen.

Det er betryggende at det nå blir ny behandling i retten. Bistandsadvokat Gro Wildhagen.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse