fbpx Ny master Hopp til hovedinnhold

Ny master

Fra høsten er det mulig å bli master i kommunehelse, enten som hjemmesykepleier eller som helsesøster.

Studentene får spesialutdanning enten som hjemmesykepleier eller som helsesøster. Det er Høyskolen Diakonova som tilbyr mastergrad i sykepleie med et kommunehelseperspektiv, Norges første rettet mot kommunehelsetjenesten utenfor institusjon.

Kompetanse

– En slik master er nødvendig for å heve kompetansen i kommunehelsetjenesten, sier Edith Roth Gjevjon ved Høyskolen Diakonova.

– Gjennom samhandlingsreformen legges det opp til at det meste av forebygging, langvarig behandling og pleie skal foregå her, og det gjør behovet for kompetanse større, sier hun.

– Med masterutdanning kan sykepleierne drive fagutvikling, tilrettelegge for forskning og være en pådriver for kunnskapsbasert praksis.

Blander to grupper

Hjemmesykepleiere og helsesøstre har normalt ikke mye med hverandre å gjøre. Men Gjevjon synes det er en glimrende idé å føre dem sammen.

– Det er de som jobber med mennesker utenfor institusjon, påpeker hun.

– I utdanningen vil vi se samlet på kommunehelsetjenesten fra et overordnet perspektiv og studentene må derfor se utover sin egen tjeneste.

Opptak pågår

Studentene har først undervisning sammen, så deles kullet i to. Den ene spesialiserer seg i hjemmesykepleie, den andre som helsesøster. De som allerede er utdannet helsesøster kan begynne rett i andre studieår.

Søknadsfrist er mellom 15. mars og 15. april. Opptaket er i gang, og plassene fylles opp.

– Men det er bare å søke, vi tar opp studenter fortløpende dersom det er ledige plasser, sier Edith Roth Gjevjon.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse