fbpx Krever 30 000 til 50 000 kroner Hopp til hovedinnhold

Krever 30 000 til 50 000 kroner

– Rammen for årets lønnsoppgjør må være på 3,8 prosent for at høyt utdannede i Oslo kommune ikke skal henge etter industrien, sier forhandlingsleder Terje Vilno i Unio Oslo.

Dagens krav fra Unio Oslo kommune inneholder økonomiske krav som skal sikre at rammen for årets oppgjør minst er på nivå med industrien samlet. I tillegg til at etterslepet kompenseres.

Kravet innebærer tillegg opp mot 50 000 kroner for de med lengst utdanning og ansiennitet i skoleverket. Samt opp mot 30 000 kroner for ansatte innenfor sykepleiergruppene og pedagogisk leder i barnehage.



Uttelling for kompetanse
Partene er enige om viktigheten av å rekruttere og beholde kompetente medarbeidere og ledere i kommunen. Unio mener derfor at det må bli bedre bestemmelser som sikrer en bedre økonomisk avkastning på utdanning. Det vil motivere unge til å utdanne seg til yrker som det i dag er vanskelig å rekruttere til.

Oslo kommune har allerede i dag store utfordringer med å rekruttere og beholde høyt utdannede arbeidstakere, særlig innenfor skole, barnehage, helse og omsorg. Situasjonen vil ytterligere forverres i nær framtid.

 

Dagens krav inneholder:

• Generelt prosentvis tillegg på 2,2 prosent fra 1. mai til alle
• Særskilte lønnsmessige tiltak for stillinger med krav om høyskole- og universitetsutdanning generelt og særlig for undervisningsstillinger som gjør kommunen bedre rustet i konkurransesituasjonen med resten av arbeidsmarkedet i Oslo samt omkringliggende kommuner/fylkeskommuner og helseforetak
• Bedre bestemmelser i Oslo kommunes overenskomst som sikrer systematikk, likebehandling og forutsigbarhet knyttet til lønnsmessig uttelling for kompetanseutvikling
• Nattillegg skal gjelde ut nattevaktens lengde.

Se hele kravet her 

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse