fbpx Helseaksjonister danner forening Hopp til hovedinnhold

Helseaksjonister danner forening

– Det gir større legitimitet for Helsetjenesteaksjonen som helsepolitisk aktør hvis vi kan redegjøre for hvor mange vi representerer, ifølge ledelsen.

Til nå har Helsetjenesteaksjonen, som ble opprettet i fjor, vært en aksjonsgruppe med 23 medlemmer og ingen mulighet for andre til å melde seg inn.
Dette er nå endret, opplyser de på sine nettsider: Helsetjenesteaksjonen er omgjort til en medlemsorganisasjon. 

Les: Kjemper for flere senger

Les: Plass nok til alle!

 

Flere grunner til endringen

Den «nye» foreningen Helsetjenesteaksjonen ble etablert tidligere denne måned. Det er i hovedsak tre grunner til denne endringen:

  1. Det er etterspurt blant våre sympatisører. Det ser ut til at mange ønsker å melde seg inn for å gi sin støtte på den måten.
  2. Det gir større legitimitet for Helsetjenesteaksjonen som helsepolitisk aktør hvis vi kan redegjøre for hvor mange vi representerer.
  3. Kontingentinntekter gjør det mulig å engasjere litt sekretærhjelp, hvilket er nødvendig for å bringe aksjonen videre.

 

Nytt styre

Styret består av Torgeir Bruun Wyller (leder, professor i geriatri), Christel Burås-Leine (sykepleier i sykehjem), Kine Bentzen (sykepleier i sykehus), Marit Kirkevold (professor i jus), Heidi Haukelien (sykepleier, sosialantropolog og forsker), Arnulf Heimdal (fastlege) og Sven Erik Gisvold (professor i anestesi).

Valgkomiteen består av Inger-Margrethe Holter (sykepleier, førsteamanuensis), Eli Berg (førsteamanuensis, tidligere fastlege) og Vegard Bruun Wyller (professor i pediatri).

Styret og valgkomiteen fungerer for en interimsperiode inntil første ordinære årsmøte, som etter vedtektene skal holdes innen 10. mars 2015.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse