fbpx Helseaksjonister danner forening Hopp til hovedinnhold

Helseaksjonister danner forening

– Det gir større legitimitet for Helsetjenesteaksjonen som helsepolitisk aktør hvis vi kan redegjøre for hvor mange vi representerer, ifølge ledelsen.

Til nå har Helsetjenesteaksjonen, som ble opprettet i fjor, vært en aksjonsgruppe med 23 medlemmer og ingen mulighet for andre til å melde seg inn.
Dette er nå endret, opplyser de på sine nettsider: Helsetjenesteaksjonen er omgjort til en medlemsorganisasjon. 

Les: Kjemper for flere senger

Les: Plass nok til alle!

 

Flere grunner til endringen

Den «nye» foreningen Helsetjenesteaksjonen ble etablert tidligere denne måned. Det er i hovedsak tre grunner til denne endringen:

  1. Det er etterspurt blant våre sympatisører. Det ser ut til at mange ønsker å melde seg inn for å gi sin støtte på den måten.
  2. Det gir større legitimitet for Helsetjenesteaksjonen som helsepolitisk aktør hvis vi kan redegjøre for hvor mange vi representerer.
  3. Kontingentinntekter gjør det mulig å engasjere litt sekretærhjelp, hvilket er nødvendig for å bringe aksjonen videre.

 

Nytt styre

Styret består av Torgeir Bruun Wyller (leder, professor i geriatri), Christel Burås-Leine (sykepleier i sykehjem), Kine Bentzen (sykepleier i sykehus), Marit Kirkevold (professor i jus), Heidi Haukelien (sykepleier, sosialantropolog og forsker), Arnulf Heimdal (fastlege) og Sven Erik Gisvold (professor i anestesi).

Valgkomiteen består av Inger-Margrethe Holter (sykepleier, førsteamanuensis), Eli Berg (førsteamanuensis, tidligere fastlege) og Vegard Bruun Wyller (professor i pediatri).

Styret og valgkomiteen fungerer for en interimsperiode inntil første ordinære årsmøte, som etter vedtektene skal holdes innen 10. mars 2015.

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.