fbpx Kautokeino får påpakning for helsestasjonssvikt Hopp til hovedinnhold

Kautokeino får påpakning for helsestasjonssvikt

Kautokeino hadde 2,2 årsverk på helsestasjonen og 30 fødsler i 2012. Vadsø hadde til sammenligning 7,7 årsverk og 48 fødsler. Nå har Kautokeino fått konstatert avvik fra Fylkeslegen i Finnmark.

Det har nylig vært et landsomfattende tilsyn av helsestasjonstilbudet for barn fra 0-6 år, og i Finnmark ble fire av kommunene kontrollert: Vadsø, Vardø, Hasvik og Kautokeino. Kun Kautokeino fikk konstatert avvik, blant annet fordi kommunen ikke utførte mer enn ni av de 14 pålagte helsekontrollene og ikke hadde sikret den faglige kvaliteten tilstrekkelig ved langtidsfravær. Les rapporten fra Helsetilsynet i Finnmark her.

 

Kautokeino har tidligere fått kritikk for å ha kuttet fra to til en helsesøsterstilling.

 

Rådmann Mikkel Ailo Gaup i Kautokeino sier til NRK Finnmark at de ser alvorlig på kritikken og at de skal innarbeide rutiner slik at ungene får den oppfølgingen de skal ha. Men han ser ikke behov for to helsesøsterstillinger.

 

– Vi vil se på hva som er lovpålagt og ikke, og vil fase ut det som ikke er lovpålagt, sier han.

 

Leder for landsgruppen av helsesøstre NSF, Astrid Grydeland Ervik, sier at det selvfølgelig er sammenheng mellom antall helsesøstre og hvor god kvalitet tjenesten kan tilby.

 

Sykepleien skriver mer om temaet på mandag 6. januar. Det landsomfattende tilsynet har blant annet ført til at helsesøstrene i Vadsø har endret praksisen sin.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse