fbpx Nye redningshelikoptre Hopp til hovedinnhold

Nye redningshelikoptre

En nytildelt kontrakt skal sikre god beredskap i hele Norge.

Helikopterselskapet AgustaWestland fikk onsdag tildelt kontrakt om å levere 16 nye redningshelikoptre til Norge, melder Justis- og beredskapsdepartementet i en pressemelding.

 

Skal styrke redningstjenesten

«De nye helikoptrene vil kunne ta flere redningsoppdrag, være merkbart raskere, og nå vesentlig lengre enn i dag. Søkeegenskaper og mulighet for medisinsk behandling vil også vesentlig forbedres», står det i pressemeldingen.


– Dette vil innebære større trygghet for alle dem som ferdes på havet, langs kysten og i vanskelig tilgjengelige områder rundt om i hele landet, sier justis- og beredskapsminister Anders Anundsen i pressemeldingen.

 

Saken:

Regjeringen besluttet i starten av november å innlede sluttforhandlinger med AgustaWestland, skrev Justis- og beredskapsdepartementet i en pressemelding 08.november. Til da hadde fire helikopterprodusenter kjempet om kontrakten: AgustaWestland Ltd, Eurocopter, NHI og Sikorsky.


Stortinget har vedtatt at det skal brukes 16,8 milliarder kroner på å fornye helikopterflåten til redningstjenesten. Målet er å ha de første nye helikoptrene på plass i løpet av 2016 og at det siste av dagens 12 Sea King-er kan pensjoneres innen utgangen av 2020, skrev Aftenbladet i 2012.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse