fbpx Vil ha slutt på «jordmor» og «helsesøster» Hopp til hovedinnhold

Vil ha slutt på «jordmor» og «helsesøster»

For å rekrutterer flere menn til yrket, bør stillingstitlene forandres, mener Høyres kvinneforum.

Høyre, KrF og Venstre i Oslo bystyre har bedt helsedepartementet om å utrede nye stillingstitler for jordmor og helsesøster. Målet er å rekruttere flere menn.

Leder for Høyres kvinneforum og medlem av bystyret, Julie Brodtkorb (H) mener det er viktig å legge til rette for at både menn og kvinner kan velge dette yrket uavhengig av kjønn.

Ungdommens bystyremøte i Oslo var først ute med endringsforslaget.

– Ifølge følge Ungdommens bystyremøte etterlyser gutter flere mannlige helsesøstre. De mente også tittelen virket negativt for rekruttering av menn til yrket. Derfor vil vi få utredet dette, sier hun.

 

– Kjønnsdiskriminerende titler

– Man har lenge vært opptatt av å skape gode kvinnelige forbilder i mannsyrker, nå vil vi også gjøre det motsatte, sier Brodtkorb til Dagbladet.

Hun vil ikke selv komme med forslag til nye stillingstitler. Dette mener hun fagfolkene i departementet bør gjøre, i samarbeid med fagforeningene. Og hun håper å få de rødgrønne med på forslaget.

 

Språkrådet

Astrid Grydeland Ersvik, leder i Landsgruppen av helsesøstre i Norsk Sykepleierforbund, synes det er flott at både politikere og ungdom engasjerer seg i tematikken.

– Vi har behandlet dette i vårt styrende organ, og vi har bestemt oss for å diskutere tittel når langt viktigere ting er på plass, når det er nok helsesøstre i Norge, sier Ersvik til avisen.

Hun forteller at de har hatt møter med både Språkrådet og likestillingsombud om en tittelendring.

 

Heller mer i lønn

– Når det gjelder rekruttering tenker jeg at tittel kan være en årsak, men at lønn og arbeidsforhold er langt viktigere. For å være helsesøster må du først være sykepleier, og da må det først rekrutteres flere menn inn i sykepleieryrket, sier Ersvik.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse