fbpx Vil snakke om muligheter Hopp til hovedinnhold

Vil snakke om muligheter

– Samhandlingsreformen er en stor utfordring for kommunene. Å se mulighetene er det som skal føre oss framover, mener en optimistisk administrerende direktør i Kommunesektorens organisasjon (KS), Sigrun Vågeng.

I Kommunebarometeret 2013, som også ble presentert i dag, svarer en av tre ordførere og rådmenn at fagkompetansen i kommunen ikke er tilstrekkelig for å oppfylle intensjonen i samhandlingsreformen. Hele 50 prosent av dem sier det er sykepleiere som er den faggruppen det er størst mangel på. Undersøkelsen er gjort på oppdrag fra NSF.

 

Les: Kommunebarometeret 2013

 

– Jeg er ikke overrasket over svarene. Kommunene har i lang tid hatt mangel på en del yrkesgrupper. Størst er mangelen på ingeniører, og som dårlig nummer to kommer sykepleiere og leger. Svarene i undersøkelsen må tas på alvor, men jeg synes ikke vi skal overse at to av tre ordførere tross alt mener fagkompetansen i kommunen er tilstrekkelig for at intensjonen i samhandlingsreformen skal lykkes, sa Vågeng.

 

Bekymret for omdømme

KS-lederen er opptatt av hvordan kommunesektoren blir oppfattet i befolkningen, blant ansatte og framtidige arbeidstakere.

– Omdømmebygging er avgjørende også i vår sektor. Det skjer svært mye positivt i kommunesektoren, selv om medieoppslagene ofte gir et helt annet inntrykk. Sammen håper jeg KS og NSF kan bidra til å nyansere dette bildet.

Vågeng trakk blant annet fram den nylig inngåtte avtalen mellom KS og de tre største arbeidstakerorganisasjonene om å jobbe for en heltidskultur i kommunene.

– Alle som ønsker det har rett til deltid, men heltid bør være normen, presiserte Vågeng.

 

Les: Kulturbyggere for heltid

 

– Hva med lønn som virkemiddel?

– Kommunesektoren kan aldri konkurrere på lønn. Men det kan være mye å hente på andre områder som for eksempel å legge til rette for faglig utvikling og karrieremuligheter.

Vågeng har ikke tro på likelønnspotter til enkeltgrupper.

– Det er ikke slik lønnsoppgjør fungerer. Lønnsmidlene skal deles på mange grupper. Derimot står den enkelte kommune fritt til å prioritere enkeltgrupper. Og mange kommuner gjør det, påpekte Sigrun Vågeng.

 

Les: Med lønn får man sykepleiere

 

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse