fbpx Hjelp når autorisasjon står på spill Hopp til hovedinnhold

Hjelp når autorisasjon står på spill

I fjor søkte 15 medlemmer som stod i fare for å miste sin autorisasjon Norsk Sykepleierforbund (NSF) om juridisk bistand.

Ordningen, hvor medlemmer som står i fare for å miste sin autorisasjon eller er politianmeldt for et straffbart forhold knyttet til arbeidsforholdet kan søke om juridisk bistand fra NSF, ble innført i 2001.

I 2012 mottok NSF 15 nye saker om juridisk bistand, mot 11 i 2011 og sju i 2010. Det er i tillegg gitt bistand i to straffesaker. Sakene i 2012 omhandler i hovedsak tyveri og misbruk av medikamenter og uforsvarlighet i tjenesten.

 

Glade for bistand

”Det er ingen tvil om at de medlemmer som kommer i en situasjon hvor de står i fare for a miste arbeid og autorisasjon samt eventuell straffereaksjon, er veldig takknemlig for at de kan fa bistand av NSF. Videre er det få negative reaksjoner fra den øvrige medlemsmasse på at NSF yter bistand i disse sakene. De tilbakemeldingene som har kommet fra de hovedtillitsvalgte samt fylkeslederne i berørte saker, er positive. Vanskelige saker flyttes vekk fra lokalapparatet og fylkeskontoret, og blir håndtert i all hovedsak av eksterne advokater” oppsummeres det blant annet i en gjennomgang av sakene NSF hadde i 2012.

 

Vant over staten

For første gang siden ordningen med bistand i autorisasjonssaker ble innfort, har NSF bistått et medlem gjennom søksmål mot staten om rettslig overprøving av vedtak fattet av Statens helsepersonellnemnd om tilbakekall av autorisasjon.

Saken gjelder rusmisbruk på jobb og tyveri av medisiner. Medlemmet vant i tingretten som kjente helsepersonellnemndas vedtak ugyldig. Staten har imidlertid anket dommen til lagmannsretten, og saken vil komme opp våren 2013. NSF vil bistå medlemmet i ankebehandlingen gjennom ekstern advokat.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse