fbpx Smartprisvinner vekker internasjonal oppmerksomhet Hopp til hovedinnhold

Smartprisvinner vekker internasjonal oppmerksomhet

Ann-Kristin Johansen fikk i 2011 Smartprisen for sitt online læringsverktøy ”Drops førstehjelp” for pleieassistenter på sykehjem og i hjemmetjenesten. Nå høster sykepleieren skryt på internasjonale nettsteder for sin Iphone-app.

– Målet er å ta det beste fra spillverdenen og sosiale medier og lage en god og enkel læringsplattform. Navnet henspiller på at man i spillverdenen får såkalte ”drops” som belønning, uttalte Ann-Kristin Johansen i forbindelse med tildelingen av Smartprisen 2011. Prisen på 75 000 kroner deles ut av Sykepleien og KS til gode ideer som sykepleiere har vært med på å utvikle.

 

Les: Drops som belønning  

 

Internasjonal anerkjennelse

Rett før jul presenterte Ann-Kristin Johansen ”Drops Førstehjelp” i USA. Smartprisvinneren som Årets oppfinner 2011 var selv i Boston under lanseringen av applikasjonen.

– Det som er så gøy er at vi får tilbakemeldinger på det vi har trodd så sterkt på selv. Det gir oss guts til å jobbe videre med de store og små prosjektene, forteller sykepleieren til adressen.no.

Sist ut med å skryte av oppfinnelsen er teknologinettstedet The Next Web, som skryter av applikasjonens design og brukervennlighet. Nettstedet er blant USAs største teknologinettsteder og har over 800 000 følgere på Twitter.

 

Større prosjekt

For Johansen er dette likevel bare et lite steg på veien mot et større prosjekt. For tida jobber hun med å videreutvikle læringsarenaen Drops, som skal være lanseringsklart i siste kvartal 2013.

– Drops-plattformen skal bli nettbasert, og vil dermed fungere for alle datamaskiner og smarttelefoner. Da vil det ikke bare være Iphone-brukere som vil kunne bruke dette, forteller hun til adressen.no.

 

Smarte Smartprisvinnere

Ann-Kristin Johansen er ikke den eneste Smartprisvinneren som har fått anerkjennelse for sin oppfinnelse.

Sykepleier Annette Skeie Jakobsen mottok også Smartprisen 2011 for sin mobil-app som kan redde livet til diabetikere og andre kronisk syke. I november ifjor fikk hun den prestisjetunge eHelseprisen for 2012 som ble delt ut på konferansen HealthWorld 2012 i Oslo.

 

Les: Prisdryss til sykepleier

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse