fbpx Forbereder streik ved Valnesfjord Helsesportsenter Hopp til hovedinnhold

Forbereder streik ved Valnesfjord Helsesportsenter

Hvis Unio og Spekter i løpet av dagen ikke blir enige om ny tariffavtale ved Valnesfjord Helsesportsenter, vil 31 Unio-medlemmer gå ut i streik fra i morgen tidlig.

Fram til 1. januar 2012 var senteret, som ligger i Fauske kommune i Nordland, medlem av KS-bedrift. Nå har arbeidsgiverforeningen Spekter overtatt arbeidsgiveransvaret. Tidligere meklinger om ny tariffavtale i forbindelse med skiftet har ikke ført fram. I dag møtes partene til tredje og siste mekling hos Riksmegleren.

Torsdag 10. januar sendte Unio varsel om plassfratredelse for 31 Unio-medlemmer fra i morgen tidlig.

 

Les: Melding om plassfratredelse – Valnesfjord

 

Arbeidsgiverforeningen Spekter krever ifølge Unio at flere av de ansatte ved senteret skal jobbe mer for mindre penger, og ledelsen vil ikke garantere et minstelønnsnivå for ansatte med mastergrad.

– Det handler om arbeidstidsavtale, ansiennitet og lønn for kompetanse. Slik vi ser det blir det dårligere enn det var, sier streikeleder Ragnhild Gundersen i Unio.

De 31 Unio-medlemmene utgjør en tredel av de ansatte ved Valnesfjord Helsesportsenter. Streikevarselet gjelder sykepleiere, fysioterapeuter, ergoterapeuter og idrettspedagoger.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse