fbpx Obama eller Romney? Hopp til hovedinnhold

Obama eller Romney?

Hvem som blir president i USA vil få store konsekvenser for amerikanske sykepleiere.

I løpet av dagen må amerikanere bestemme seg for hvem de ønsker som president de neste fire år: Obama eller Romney?

 

Sykepleie-vennlig Obama

I følge Nursing Standard vil presidentvalget få store konsekvenser for sykepleierne.

I artikkelen "Crunch time for US nurses" kommer det frem at 70 prosent av amerikanske sykepleiere støtter Obama.

En av grunnene er at han ved forrige valg rakk ut hånden spesielt til sykepleiere for å få deres støtte. Han opprettet blant annet en egen kampanje som fikk navnet "Nurses for Obama".

 

Sental styring, eller lokal styring?

Mens Obama ønsker nasjonal styring av helsevesenet og å sikre et helsetilbud til alle amerikanere, ønsker Romny å fjerne "Obamacare", og la den enkelte delstat selv bestemme hvordan de ønsker å organisere helsevesenet.

(foto:Gage Skidmore)


Motstandere...

Rachel Zastrow er en deltidssykepleier i Chigao. Hun sier til Nursing Standard at ideen om at alle sykepleiere er naturlige tilhengere av Obama, er å stereotype sykepleiere.

Hun mener blant annet at "Obamacare" fører til en sentralisering av makt som ikke er heldig.


...Og tilhengere...

The American Nurses Association (ANA), har siden 1987 åpenlyst gått ut til sine medlemmer med oppfordring om hvem de bør stemme på. De støttet Obama ved siste valg, og støtter ham nå.

- I dag er det 30 millioner amerikanere som ikke har helseforsikring, men som vil få rett til helsehjelp med "Obama-care". Slik det er i dag, havner disse 30 millionene stort sett på akuttmottak når de trenger helsehjelp. Det er sannsynligvis den dyreste delen av helsevesenet, sier Jerome Mayer fra ANA, til Nursing Standard.


Ikke bare sykepleie

I artikkelen slår redaktøren i American Journal of Nursing, Shawn Kennedy, fast at sykepleiere ikke kommer til å stemme på en presidentkandidat kun ut fra helsepolitikk.

- Når jeg snakker med sykepleiere, sier de at de liker at Obama vil gi alle amerikanere rett til helsehjelp. Men mange er konservative og støtter ikke hans syn på for eksempel homofilt ekteskap. For mange sykepleiere kommer slike konservative holdninger i veien for å gi sin stemme til Obama, sier Kennedy til Nursing Standard.

Kilde: Nursing Standard "Chrunch time for US nurses" nr 8, 2012. Side 16- 18.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse