fbpx Makedonia takker Asker Hopp til hovedinnhold
,Aksjon Hjelp de fattige

Makedonia takker Asker

Makedonias ambassadør i Norge, Enver Abdulahi, er takknemmelig for hjelpen til sykehus og sykehjem i hans hjemland.

Abdulahi har vært seks dager på reise i Makedonia, sammen med sykepleier Blerim Gjoni, som er leder for den humanitære organisasjonen,” Hjelp de fattige.”

- Det har vært en fantastisk respons og en flott reise vi har tatt del i, sier Abdulahi.

For to uker siden reiste en fullastet lastebil fra Norge og ned til Makedonia med hjelpesendinger til barnehager, skoler, sykehus og sykehjem.

Sykepleier Blerim Gjoni,  kan fortelle at dette prosjektet har tatt han ett år og gjennomføre. Denne organisasjonen er avhengig av givere for å kunne hjelpe menneskene på Balkan.

- Min hjemkommune, Asker, har vært fantastiske til å stille opp med alt utstyret, sier Gjoni. Han vil også gi en stor takk til Makedonias ambassadør i Norge, og Asker Rotary Klubb, som har bidratt i prosjektet. - Og sist, men ikke minst, ønsker jeg å nevne, Pristina International Rotary klubb, som har tatt på seg ansvaret for å fordele forskjellig utstyr til skoler og sykehus i deler av Kosovo, sier  Gjoni.

Hjelper mange
Ordfører, Sadulla Duraki i Lipkovo kommune i Makedonia, setter stor pris på hjelpesendingene fra Norge. Dette er kommunen som er verst preget etter krigen.
- Jeg vil gi Norge en stor takk for deres bidrag, sier Duraki. Han roser den humanitære organisasjonen,” Hjelp de fattige,” som har fornyet klasserommene på skolen i Lipkovo, med pulter, stoler og datamaskiner.

- All hjelp, er god hjelp, sier Duraki. Han legger til at det fortsatt er behov for hjelp.
”Hjelp de fattige,” fikk en varm velkomst på alle stedene de besøkte. Sykehusdirektøren, Florim Besimi, i byen, Tetovo, setter også stor pris på hjelpen fra Norge.
- Vi er takknemmelige for hjelpen vi har fått, og dette vil bidra til å hjelpe våre pasienter, sier Besimi.

Hvert år behandles over 200 000 pasienter på sykehuset i Tetovo hvor det er 25 forskjellige avdelinger. De har et budsjett på syv millioner euro, som går til medisinsk utstyr, lønn til ansatte og vedlikehold.

Besimi, forteller at en spesialisert lege tjener opptil 500 euro i måneden, og en sykepleier tjener rundt 300 euro. Sykehuset har ansvaret for pasienter fra fem kommuner, og de tar også i mot pasienter fra Kosovo, fordi de har plassmangel på sine egne sykehus.

"Hjelp de fattige" har også bidratt med hjelp til Dialysesenteret i byen, Struga, som ligger ved, Ohridsjøen i Makedonia.

Frivillige hjelpearbeidere
I et svært lagerlokale i byen, Shutka, fem kilometer fra hovedstaden Skopje, står lastebilen fra Norge. Nå er siste rest av hjelpesendingen klar til å fordeles. Noen gutter fra 8.klasse på barne-og ungdomsskolen, Imri Elezi, I bydelen, Cair, i Skopje, har kommet for å hjelpe til. Og også voksne menn fra nærområdet er villig til å bidra.

- Når vi får så god hjelp, ønsker vi å vise får takknemmelighet tilbake, sier en av guttene i 8.klasse. Han forteller videre at de er henrykt over gymutstyret på skolen, som organisasjonen har gitt dem.

Asker har vært fantastiske til å stille opp

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse