fbpx Flere vil veilede om minoriteter Hopp til hovedinnhold

Flere vil veilede om minoriteter

TVERRFAGLIG: Dobbelt så mange vil bli flerkulturelle veiledere.

Interessen for kulturveilederutdanningen er stor. I høst er 45 nye studenter i gang.

Prosjektet ”Likeverdig og integrerende helsetjeneste for minoritetsbefolkning” begynte våren 2011. I høst er det blitt til en ordinær utdanning ved Høgskolen i Oslo og Akershus.

Utdanningen retter seg mot sykepleiere, leger, fysioterapeuter og sosionomer. Høstens kull med 45 studenter er dobbelt så stort som det forrige.

Sykepleier Inger Ellen Kolbjørnsen er ferdig med utdanningen. Hun er svært fornøyd med den og sier at den fører til økt bevissthet om tverrkulturell kompetanse i helsearbeid. Hun jobber som sykepleier ved avdeling for kompleks epilepsi ved Oslo Universitetssykehus.

– Etter utdanningen har vi jobbet med at likeverdig helsetilbud skal få prioritet i sykehuset. Vi har undervist, hatt en fagdag og har nå fått rom for å arbeide med disse problemstillingene i et prosjekt, sier Kolbjørnsen til Oslo universitetssykehus sin nettside.  Les mer

 

 

Etter utdanningen har vi jobbet med at likeverdig helsetilbud skal få prioritet i sykehuset.

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.