fbpx Kniver om sykepleiere Hopp til hovedinnhold

Kniver om sykepleiere

Sykepleierne følger fornøyd med på lønnskrigen mellom nabokommunene Time og Klepp.

Sykepleier Anne Marte Løvik fikk 65 000 kroner mer i lønn ved å gå fra Time kommune til tilsvarende jobb på sykehjem i nabokommunen Klepp. Nå følger Time etter og øker sykepleierlønnen ytterligere.

I februar økte Klepp kommune sykepleierlønningene med flere titalls tusen kroner. Fra 1. april hevet nabokommunen Time lønnen ytterligere. Kommunen kan i dag vise til fylkets høyeste begynnerlønn på nær 370 000 kroner.

– Vi er på en felles arbeidsmarked, da må vi følge med når Klepp skrur opp lønningene, sier Time ordfører Reinert Kverneland til NRK Rogaland.

 

Rekruttere nyutdannete

NSF Rogaland følger nøye med i den pågående lønnskrigen.

– Lønn er veldig viktig for rekrutteringen av sykepleiere i kommunene. Vi er spesielt glad for begynnerlønnen som vil hjelpe til å rekruttere nyutdannete sykepleiere, kommenterer fungerende fylkesleder i NSF Rogaland, Solfrid Fugleseth.

Hun er også glad for at kommunen har valgt å øke lønningen til sykepleiere med 16 års ansiennitet.

– Det er viktig å vise at man verdsetter de som har stått lenge i tjenesten.

 

Må stå sammen

– Alle er enige om at lønnen i omsorgsyrkene er for lav, at vi har en fremtidig personellmangel og at noen må gjøre noe. I det perspektivet framstår det underlig når noen – representert ved Klepp og Time – faktisk viser strategisk handlekraft og gjør noe, at det skaper uro blant andre yrkesgrupper som opplever seg urettferdig behandlet, mener Fugleseth.

Fungerende fylkesleder reagerer på at Fagforbundet har gått ut og kalt en slik lønnspolitikk problematisk og usolidarisk. Hun mener en slik holdning motarbeider lønnsutviklingen i omsorgsyrkene.

– Jeg håper våre kolleger kan glede seg over at en yrkesgruppe i omsorgssektoren nå går foran. Vi bør unngå en situasjon der omsorgsyrkene nærmest holde hverandre nede gjennom å kritisere at noen for en korte periode drar fra. Ved neste korsvei er det kanskje våre skuldre de skal stå på, sier Fugleseth.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse