fbpx Unio sier nei til vikarbyrådirektivet Hopp til hovedinnhold

Unio sier nei til vikarbyrådirektivet

Et enstemmig styre i Unio mener regjeringen må reservere seg mot implementering av EUs vikarbyrådirektiv.

- Direktivet sikrer ikke vikarene godt nok. Likebehandlingen mellom vikarer og andre er ikke god, sier Unio-leder Anders Folkestad.
"Ut fra en samlet vurdering går Unio inn for at Norge skal reservere seg mot implementering av EUs vikarbyrådirektiv" heter det i vedtaket.

 

A- og B-lag
Unio mener direktivet kan bidra til at det blir et A- og et B-lag i arbeidslivet.
- Det kan skje når rettighetene til vikarene ikke er godt nok tatt vare på. Hvis regjeringen ønsker å bedre situasjonen for vikarene, kan den gjøre det uavhengig av direktivet, sier Folkestad.

I forrige uke sendte Norsk Sykepleierforbund en høringsuttalelse til Unio hvor forbundets anbefaling var å si nei til vikarbyrådirektivet.

 

Les: NSF anbefaler veto mot EUs vikarbyrådirektiv.

 

Må likebehandles

Arbeidsdepartementet sendte rett før jul på høring ytterligere tiltak for å sikre gjennomføring av nye regler om likebehandling av ordinært ansatte og innleide vikarer. Fristen for tilleggshøringen er 30. januar 2012.

De foreslåtte tiltakene er ifølge Unio ikke nok til å si ja til direktivet.

- Ordinært ansatte og innleide vikarer må likebehandles når det gjelder pensjon. På dette punktet svikter regjeringen. Vikarbyråbransjen kan dessuten spare penger ved å svekke vikarenes pensjonsvilkår, og dermed vinne kontrakter fra staten og kommuner, sier Anders Folkestad.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse