fbpx Skal granske OUS Hopp til hovedinnhold

Skal granske OUS

Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité skal granske innføringen av pasientjournalsystemet, pasientsikkerhet og departementets styring av sammenslåingsprosessen.

Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité åpner sak for å belyse tre sider: Prosessen og innføringen rundt nytt pasientjournalsystem, forhold knyttet til pasientsikkerhet og Helse- og omsorgsdepartementets styring av sammenslåingsprosessen ved Oslo universitetssykehus (OUS).

Det er KrF som har tatt initiativet, og de har fått støtte av Frp.


Stortinget må få innblikk

Ifølge leder av komiteen, Anders Anundsen, er det viktig at Stortinget får innblikk i hva som har skjedd rundt IKT-prosjektene, departementets håndtering av prosessene og ikke minst om Stortingets forutsetning om pasientsikkerhet er oppfylt.

- Hjertelig velkommen, sier foretakstillitsvalgt Merete Norheim Morken.


Ikke fornøyd

Kontroll- og konstitusjonskomitéen har siden høsten 2011 korrespondert med helseministeren om omstillingen ved Oslo universitetssykehus. Mindretallet (KrF og Frp) er ikke fornøyd med svarene de har fått.

Når slike saker dukker opp kan komiteen foreta egne undersøkelser. Målet er å finne ut om regjeringens politikk er i tråd med Stortingets vedtak og intensjoner.

Å starte slike undersøkelser krever at en tredel av komiteens medlemmer ønsker det. Det vil si minimum at fire av medlemmene må stå bak et forslag.

 

 


Her kan du lese brevene som har gått mellom komiteen og helseministeren så langt.


Komiteens medlemmer:

 

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse