fbpx – Dårlig timing Hopp til hovedinnhold

– Dårlig timing

– Bra at direktør Mikkelsen ikke drar på kurs likevel, sier OUS-tillitsvalgt Merete Morken. Ansatte har minimalt med kurstilbud.

 

– Jeg er enig med dem som mener at det var dårlig timing for Bente Mikkelsen å dra på kurs nå. Sykehusene i Oslo-området er i en veldig vanskelig driftsituasjon, så jeg er fornøyd med at hun har bestemt seg for å utsette det, sier Merete Norheim Morken, foretakstillitsvalgt for sykepleierne på Oslo universitetssykehus (OUS).

Direktøren i Helse Sør-Øst ombestemte seg i går etter sterk kritikk fra ansatte: Hun vil ikke dra på det fem måneder lange Nato-kurset i Roma, slik meningen var for bare to dager siden.

 

–  Mer restriktivt
Morken påpeker at det er blitt betydelig mer restriktivt med å dele ut midler til faglig oppdatering til de ansatte på OUS.

– Det er minimalt med muligheter for både å oppdatere seg faglig og videreutvikle seg innenfor dagens budsjetter. Ellers er jeg positiv til at også ledere skal ha kompetanseutvikling, på lik linje med alle andre ansatte.

Morken er usikker på om akkurat Nato-kurset i Roma ville vært det beste for Helse Sør-Øst-direktøren, ut fra beskrivelsene gjort av dem som har kjennskap til kurset.

–  Har du merket trøkk fra medlemmene i denne saken?

– Egentlig ikke så mye. Det er noen som har reagert. De er nå glade for at Mikkelsen vurderer saken annerledes. Hun bør ikke forlate sykehusene når det står på som verst. Vi skal jo nå i gang med å spare store beløp som vil kunne få store konsekvenser for pasientbehandlingen. Dette vil kreve tydelig ledelse.

 

Debatt på Facebook
I går sa konserntillitsvalgt for Unio i Helse Sør-Øst, Kirsten Brubakk, til sykepleien.no at hun syntes det var trist at Bente Mikkelsen ikke fikk gå på kurset sitt.

Flere sykepleiere har reagert på uttalelsen til Brubakk, som selv er sykepleier. Debatten foregår på Sykepleiens Facebook-side. Noen har lurt på hva Sykepleierforbundet mener. 

 

–  Ingen kommentar
Eli Gunhild By, leder i Norsk Sykepleierforbund, vil ikke kommentere Mikkelsen-saken til sykepleien.no.

Leder i Unio, Anders Folkestad, sier at det selvsagt er bra at også toppledere har tilbud om etterutdanning.

– Men dette var feil tidspunkt. Skipperen forlater ikke skuta når det er ruskevær. Jeg tror det var et klokt trekk av Mikkelsen å ombestemme seg.

Hun bør ikke forlate sykehusene når det står på som verst

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse