fbpx Må finne nye sparetiltak på OUS Hopp til hovedinnhold

Må finne nye sparetiltak på OUS

Styret i Oslo universitetssykehus (OUS) vedtok i dag å spare nesten 900 millioner kroner i 2012. Merete Morken stemte mot. Sykehuset må nå lage konkrete planer til styret om hva som skal spares.

 

Styret har hatt møte fra klokken åtte i morges til klokken tre i ettermiddag.

– Vi ansatterepresentanter stemte mot budsjettforslaget i dag, forteller Merete Norheim Morken, som også er foretakstillitsvalgt for sykepleierne.

 

Fant ikke mer å spare
– Det er blitt gjort et grundig budsjettarbeid i klinikkene på forhånd. Der er det prøvd å finne tiltak for å spare nesten 900 millioner kroner. Men de ansvarlige klarte bare å finne mulige kuttiltak for to tredeler av det som skal spares. Men selv ved å holde seg til tiltakene som ble foreslått, ville det føre til økt arbeidspress og gå ut over pasientene, sier Morken.

 

Hun oppsummerer at det rett og slett er vanskelig å finne realistiske sparetiltak som ikke vil ramme pasienter og ansatte.

 

Slipper å nedbemanne?
Hun forutsetter at en eventuell nedmanning kun må skje som en følge av redusert aktivitet ved OUS..

 

Ifølge Aftenposten i dag sier styrleder Stener Kvinnsland, som begynte i vervet i oktober, at han tror det ikke blir nødvendig med nedbemanning, til tross for at det i budsjettet står at det må kuttes 968 årsverk neste år. Hans forgjenger sa i september at oppsigelser var aktuelt.

– Jeg håper jo at den nye styrelederen har rett. Siden det er stor turnover blant sykepleierne, ser det uansett ikke ut til at våre medlemmer vil bli rammet av overtallighet. Jeg mener at nedbemanning er urealistisk uten en betydelig reduksjon i pasientbehandlingen. Nå legges det opp til økning i aktivitet.

 

I dag ble rammen og fordelingen av budsjettet vedtatt, men altså mot ansatterepresentantenes stemmer.

 

Styret ber nå klinikkene finne nye sparetiltak som må til for å få budsjettet på plass. Dette skal opp i neste styremøte i februar.

 

Styret fikk i dag også en redegjørelse om framtidig samlokalisering. Lyse framtidsvisjoner, er den optimistiske meldingen på nettsiden til OUS.

Det ser ikke ut til at våre medlemmer vil bli rammet av overtallighet.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse