fbpx Stoltenberg støtter mer helgejobbing Hopp til hovedinnhold

Stoltenberg støtter mer helgejobbing

- Det å jobbe to til fire helger ekstra i året er håndterbart, uttalte statsminister Jens Stoltenberg på LO Stats årlige Kartellkonferansen i går.

Statsministeren tar dermed Fagforbundets side i debatten rundt mer helgejobbing i helsevesenet.

Da Fagforbundets Jan Davidsen nylig åpnet for at problemet med ufrivillig deltid kunne løses blant annet med innføring av flere arbeidshelger for helsearbeidere, raste sykepleiere over hele landet.

 

Les: Åpner for mer helgearbeid

 

På Norsk Sykepleierforbunds landsmøte i forrige uke vedtok delegatene at organisasjonen skal jobbe for å få tariffestet prinsippet om arbeid hver tredje helg.

 

Les: Tariffest arbeid hver 3. helg

 

Til tross for dette tar Stoltenberg nå til orde for Fagforbundets forslag.

- Jeg er imponert over at Fagforbundet tar sin del av ansvaret for å redusere ufrivillig deltid, sier statsminister Jens Stoltenberg til Dagsavisen.

- En måte å redusere ufrivillig deltid på er å legge opp til at de som aldri jobber helg, begynner å gjøre det, eller at noen av de som jobber tredje hver helg, jobber to til fire helger ekstra i året. En grunn til at vi har så mye ufrivillig deltid er rett og slett at det er hull i vaktlistene, sier Stoltenberg.

Mandag meldte arbeidsgiverforeningen Spekter og Fagforbundet at de hadde kommet fram til en avtale for å få flere stillinger i helsesektoren, og dermed også bukt med den ufrivillige deltiden.

 

Les: NSF ikke imponert over heltid-savtale

Les: FO skeptisk til helgejobbing

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse