fbpx Minerydding gir kompetanse til sykepleiere Hopp til hovedinnhold

Minerydding gir kompetanse til sykepleiere

Årets tv-aksjon 23. oktober går til Norsk Folkehjelps arbeid med minerydding. Med på laget er lokale sykepleiere i de utsatte landene.

NRKs tv-aksjon går i 2011 til Norsk Folkehjelp og deres arbeid med minerydding. På denne måten bidrar Norsk Folkehjelp til å bygge opp lokalbefolkningens kompetanse innenfor arbeidet med både minerydding og sykepleie.

Kommunikasjonssjef i Norsk Folkehjelp Tor-Henrik Andersen mener dette er positivt.

– Uansett hvor vi jobber bruker vi helsepersonell, og da i hovedsak sykepleiere. Disse sykepleierne er utelukkende lokale. Det er ikke fordi norsk kompetanse er dårlig, men fordi vi da kan bidra til å bygge opp den lokale kompetansen, sier han.

Prosjektarbeid
Andersen forklarer at deres arbeid i hovedsak innebærer å fjerne miner, i tillegg til opplysninger om minearbeidet i forkant av prosjektene.

– Vi driver i liten grad med rehabilitering av minerammede, men vi har et prosjekt i Libanon med et rehabiliteringssenter for minerammede. I dette prosjektet er det mange sykepleiere involvert.

Årets tv-aksjon samler inn midler til å rydde miner i de sju tidligere krigsrammede landene; Bosnia, Laos, Vietnam, Sør-Sudan, Tadsjikistan, Guinea Bissau og Libanon. Dette vil også hjelpe landene til å bygge opp den nødvendige kompetansen som kreves for å fortsette arbeidet senere.

– Vi samarbeider med de nasjonale myndighetene i alle landene, slikt at de på sikt kan fortsette arbeidet uten oss, både når det gjelder opprydning av miner, men også landets helhetlige kompetanse innenfor for eksempel helsepersonellsektoren.

Hjelpsomme
Norsk Sykepleierforbund (NSF) har de siste årene gitt 100.000 til tv-aksjonen hvert år. Dette året er ikke noe unntak:

– Det er en tradisjon for NSF, og det var ikke vanskelig å støtte dette formålet i år heller, sier generalsekretær i NSF Martin Olsen.

 

Uansett hvor vi jobber bruker vi helsepersonell

0 Kommentarer

Annonse
Annonse