fbpx 93 av 200 var feilvurdert Hopp til hovedinnhold

93 av 200 var feilvurdert

En gjennomgang av over 200 pasienter ved medisinsk poliklinikk ved Nordfjord sjukehus, viste at 93 pasienter er feilvurdert.

Sist uke kom det for dagen at pasientvurderinger som er gjort, ikke er i tråd med gjeldende veileder. Det betyr at flere pasienter som skulle vært det, ikke har status som rettighetspasienter. Saken ble meldt til Helsetilsynet.

Omfanget av feilvurderingene er stort. Sykehuset kalte inn 200 pasienter for ny vurdering. Av disse viser det seg at 93 pasientar er feilvurderte. De får nå tilbud om konsultasjon med spesialist.

I går ettermiddag holdt sykehuset pressekonferanse om saken.

– Arbeidet har hatt høy prioritet og fem spesialister har gått gjennom de aktuelle henvisningene. De nye vurderingene viser at 93 pasienter har havnet på feil venteliste. Det vil si på lista som ikke gir rett til prioritet. I de tilfellene vi har vært i tvil, har vi valgt å gi pasientene garanti, sier fagdirektør i Helse Førde, Hans Johan Breidablik.

Av de 93 personene som som nå har status som rettighetspasienter, skulle 45 alt ha vært til konsultasjon.

– Vi har ikke klart å holde fristene til disse pasientene, og de det haster mest med har fått tilbud om time denne og neste uke. Vi håpar å få innkalt alle 45 innen svært kort tid. Vi tar i bruk de medisinske poliklinikkene både i Førde, Florø, Eid og Lærdal for å klare det, seier Breidablik.

For de resterende 48 pasientene, skal Helse Førde gjøre det de kan for at det ikke blir fristbrudd. Helseforetaket lover alle oppfølging innen oktober.

Grunnen til at pasientene ble feilvurderte i utgangspunktet, er det Helsetilsynet som skal se nærmere på.

En overlege sier til Firda at de ikke har fått opplæring i rutiner, og at sykehuset ikke har innført nasjonale retningslinjer for henvisning av rettighetspasienter.

Ifølge Sogn Avis skulle også situasjonen i Lærdal sjekkes. Det er enda ikke gjort.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse