fbpx 9. Hvor mye koster en slik sammenslåing? Hopp til hovedinnhold

9. Hvor mye koster en slik sammenslåing?

OUS har fått 1,2 milliarder kroner i omstillingsmidler fra Helse Sør-Øst i 2010 og 2011.

Blant andre ansatterepresentantene i OUS-styret har lenge meldt fra om at fusjonen ikke er tilstrekkelig finansiert, og at omstillingsmidlene i realiteten er på 250 millioner kroner – pluss et rentebærende lån på en milliard kroner.

I 2011 er konsernstøtten på 625 millioner kroner, fordelt på 225 millioner kroner i inntektstilskudd, og en mulighet til å levere et årsresultat på inntil minus 400 millioner kroner. I tillegg kommer om lag 170 millioner kroner til omstillingsinvesteringer.

Helse Sør-Østs IKT-investeringer i 2011 er spesielt tilpasset prioriterte behov i hovedstaden med rundt 200 millioner kroner, en kostnad OUS må bære. I tillegg hadde Oslo universitetssykehus også i 2010 mulighet til å levere et årsresultat på minus 250 millioner kroner, som finansierte omstilling, men også dekket underskudd fra de tre tidligere helseforetakene.

Siri Hatlen, tidligere administrerende direktør i OUS, gikk av i juni i år etter at langtidsbudsjettet kom i retur fra eierne. Hun hadde på forhånd varslet sykehusstyret om at det ikke var mulig å holde budsjettet i 2011 og samtidig sikre en forsvarlig drift. OUS har fått garantier for utviklingsmidler for 2012, mellom 300 og 400 millioner kroner skal gå til nytt akuttmottak på Ullevål.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse