fbpx Styreleder i Vestre Viken trekker seg Hopp til hovedinnhold

Styreleder i Vestre Viken trekker seg

Helge Bryne, styreleder i Vestre Viken HF ga tirsdag beskjed om at han trekker seg fra vervet.


- Det har vist seg svært krevende å få kontroll på driften og økonomien i helseforetaket. Min vurdering er at styreledervervet i dette foretaket nå krever en omfattende tilstedeværelse. Jeg er bosatt i Stavanger, og det er derfor ikke mulig for meg å bruke så mye tid som er nødvendig inn i denne krevende styrelederjobben, sier Helge Bryne i en pressemelding.

Må spare minst 225 mill

Vestre Viken må spare minst 225 millioner kroner innen årsskiftet. Sparetiltakene fordeler seg utover klinikkene, som går på tvers av de lokale sykehusene.

Styrets nestleder, Kristin Ørmen Johnsen, vil fungerer som styreleder i Vestre Viken HF inntil foretaksmøtet har oppnevnt ny styreleder for foretaket.

- Beklager

- Jeg beklager sterkt at Helge Bryne nå ønsker å trekke seg, men jeg har forståelse for at han ikke har nok tid og mulighet til å lede dette styret fra Stavanger, sier Bente Mikkelsen, administrerende direktør i Helse Sør-Øst RHF.

Les også: Siri Hatlen går av

I begynnelsen av juni gikk Siri Hatlen, sykehusdirektør ved Oslo Universitetssykehus (OUS) på dagen. Bakgrunnen var at hun ikke mente det ikke lot seg gjøre å fullføre sammenslåingen i hovedstadsområdet med de rammene Helse Sør-Øst har gitt.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse